Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčší záujem je o manažment

Štúdium manažmentu láka veľa ľudí
Štúdium manažmentu láka veľa ľudí (Zdroj: Jupiterimages)

Ponuka i dopyt na portáli www.education.sk sa vzácne stretávajú.

Hlavným poslaním informačného portálu www.education.sk je efektívna, kvalitná, rýchla a viacjazyčná výmena informácií medzi vzdelávacími inštitúciami ponúkajúcimi rôzne vzdelávacie aktivity a ich odberateľmi.

Koncom minulého roka registroval viac ako 1 450 vzdelávacích inštitúcií a viac ako 100 spoločností ponúkajúcich ubytovacie a konferenčné služby.

V januári 2008 prekročil počet reálnych návštevníkov hranicu 60 000 a počet vygenerovaných stránok bol takmer 425 000. Portál www.education.sk funguje od septembra 2001 a jeho prevádzkovateľom je spoločnosť Education, s. r. o., Bratislava.

Na základe údajov návštevnosti portálu www.education.sk v roku 2007, majú návštevníci najväčší záujem o vzdelávacie aktivity v oblasti manažment (20 % zo všetkých zobrazených detailov). Nasleduje riadenie a rozvoj ľudských zdrojov (18 %), jazyky (15 %), financie, právo, dane a účtovníctvo (13 %) a počítače (10 %). Tie isté oblasti, avšak v trochu inom poradí vyhodnotila ako najčastejšie zastúpené aj analýza počtu vzdelávacích aktivít, ktoré do ponuky vložili jednotlivé vzdelávacie inštitúcie. Najviac aktivít bolo v roku 2007 z oblasti manažment (21 %), za ktorou nasledujú jazyky (19 %), riadenie a rozvoj ľudských zdrojov (15 %), počítače (14 %) a financie, právo, dane a účtovníctvo (7 %).

Prieskum a analýza návštevnosti ako jeden zo základov ďalšieho zlepšovania a skvalitňovania služieb pre všetky štyri základné skupiny používateľov (vzdelávacie spoločnosti, poradenské spoločnosti, záujemcovia o vzdelanie – súkromné osoby alebo firmy/personálni manažéri, a spoločnosti ponúkajúce konferenčné priestory), sledoval nielen najčastejšie zobrazované detaily, ale aj najčastejšie hľadané slovné spojenia (textové vyhľadávanie využilo cca. 6% návštevníkov stránok).

Na samostatnej stránke www.kurzy.sk boli v roku 2007 najvyhľadávanejšie výrazy „cestovný ruch“, „psychológia“, „Zákonník práce“, „ochrana osobných údajov“, „komunikácia“, „anglický jazyk“ a „účtovníctvo“, ktoré prekročili hranicu 1 000 vyhľadávaní.

Hodnotu vyššiu ako 130 vyhľadávaní pritom dosiahlo ďalších takmer dvesto výrazov. Ich spektrum je skutočne obrovské a zahŕňa takmer všetky oblasti ľudskej činnosti a mnohé regióny na Slovensku a v zahraničí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu