Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sociálna poisťovňa bude mať od 1. marca hlavného kontrolóra

BRATISLAVA - Na hospodárenie Sociálnej poisťovne (SP) bude od 1. marca dozerať hlavný kontrolór. Ako agentúru SITA informovala riaditeľka odboru komunikácie s verejnosťou SP Lýdia Výborná, dozorná rada SP pod vedením ministerky práce a sociálnych vecí Viery Tomanovej do tejto funkcie minulý týždeň zvolila Valenta Mokrého.

Mokrý naposledy pôsobil na krajskom školskom úrade v Košiciach ako vedúci správy vnútornej prevádzky. Predtým jeden mesiac pracoval na správe finančnej kontroly v Košiciach a v rokoch 2005 a 2006 bol nezamestnaný. Na funkciu hlavného kontrolóra poisťovne evidovala dozorná rada SP šesť uchádzačov.

Inštitút hlavného kontrolóra SP vznikol na základe novely zákona o sociálnom poistení, ktorú parlament schválil ešte v decembri 2006. Podľa zákona o sociálnom poistení mala dozorná rada SP zvoliť hlavného kontrolóra najneskôr 10. apríla 2007, teda do 60 dní od zvolenia všetkých členov dozornej rady SP. Hlavný kontrolór poisťovne bude zodpovedný za kontrolu hospodárnosti a efektívnosti nakladania s majetkom SP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu