Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Microsoft si zrejme po prvýkrát v histórii vezme úver

SEATTLE - Americký softvérový gigant Microsoft si pravdepodobne po prvýkrát vo svojej histórii vezme úver za účelom financovania prevzatia internetovej spoločnosti Yahoo.

Informoval o tom v pondelok finančný riaditeľ Microsoftu Chris Liddell. "Ak sa pozriete na hotovostnú zložku ponuky ... môžeme financovať väčšinu z nej prostredníctvom našich hotovostných prostriedkov, avšak je pravdepodobné, že si po prvýkrát požičiame," uviedol Liddell. Tržby spoločnosti by mali podľa neho napriek spomaleniu ekonomiky USA v tomto rok dosiahnuť dvojciferný rast.

Microsoft oznámil minulý štvrtok nevyžiadanú ponuku na prevzatie Yahoo v hodnote 44,6 mld. USD. Americký Microsoft, ktorý za Yahoo chce zaplatiť v hotovosti a akciách, ponúkol 31 USD za jednu akciu Yahoo. Táto suma zahŕňa až 62-percentnú prémiu voči jej štvrtkovej uzatváracej cene na burze Nasdaq. "Veríme, že predstavenstvo a akcionári Yahoo sa rozhodnú rýchlo," uviedol v pondelok generálny riaditeľ Microsoftu Steve Ballmer. Počas víkendu sa na trhu totiž objavili špekulácie, že Yahoo zvažuje spojenectvo s internetovým gigantom Google s cieľom prekaziť ponuku Microsoftu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu