Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rusko povolilo Lufthanse prelety nad svojím územím

(Zdroj: ČTK)

MOSKVA - Ruské ministerstvo dopravy v stredu povolilo nákladnej divízii leteckej spoločnosti Lufthansa používať vzdušný priestor nad krajinou počas ďalších troch nasledujúcich mesiacov.

Oficiálny list zaslalo ruské ministerstvo nemeckej vláde, pričom sa v ňom odvoláva na udržiavanie dobrých partnerských vzťahov medzi oboma krajinami. V liste sa ďalej uvádza, že ruskí predstavitelia zodpovední za otázky letectva rozširujú licenciu pre nákladnú dopravu spoločnosti Lufthansa na prelety z kazašského letiska Astana do konca februára budúceho roka.

Rozhodnutie ruského ministerstva dopravy tak dočasne vyriešilo spor o preletových pravidlách medzi oboma krajinami, v rámci ktorého Rusko požadovalo po Lufthanse, aby presunula svoje dopravné centrum pre nákladnú dopravu z Astany v Kazachstane na letisko umiestnené na Sibíri. Rusko odvolalo preletové práva pre dopravnú divíziu Lufthansy 28. októbra tohto roka a zároveň konštatovalo, že platnosť dočasne uzatvorenej dohody uplynula. Tento krok následne vyvolal napätie medzi oboma krajinami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu