Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia vyšetruje postúpenie vymáhania dlžných koncesií SRo

Slovenský rozhlas
Slovenský rozhlas

BRATISLAVA - Polícia začala trestné stíhanie pre postúpenie pohľadávok z nezaplatených koncesionárskych poplatkov verejnoprávnemu Slovenskému rozhlasu (SRo) na súkromnú firmu BSP Lawyer Partners.

V prípade nebola zatiaľ žiadna osoba obvinená, vyšetrovanie smeruje k bývalej štatutárnej zástupkyni rozhlasu Hilde Gajdošovej, napísal denník Sme. "Podľa uznesenia, ktorým stíhanie (polícia) začala, sa skutku dopustil ´neznámy páchateľ vystupujúci pod menom Hilda Gajdošová´," poznamenal denník.

Zmluvu, na základe ktorej rozhlas postúpil 90.000 pohľadávok z koncesionárskych poplatkov za vyše 14 miliónov korún súkromnej spoločnosti BSP Lawyer Partners, podpísala Gajdošová. Tá sa po nástupe vlády Roberta Fica stala riaditeľkou sekcie ekonomiky na ministerstve kultúry.

Polícia tvrdí, že osoba, ktorá zmluvu o postúpení pohľadávok z koncesií podpísala, na to nemala oprávnenie. Zmluva navyše vraj bola antedatovaná. "Voči mojej osobe nie je začaté trestné stíhanie, ale len vo veci, kde môžem vystupovať maximálne ako svedok," povedala Gajdošová. Tvrdila, že dátum podpísania zmluvy zmenený nebol.

Pre vysoké penále, ktoré súkromná firma vymáhala od dlžníkov koncesionárskych poplatkov, parlament skôr v tomto roku schválil už druhú novelu zákona. Tá ma vyberaniu vysokých pokút úplne zamedziť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu