Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Telekomunikačný úrad vyhlásil šesť tendrov na voľné frekvencie

BRATISLAVA - Telekomunikačný úrad dnes vyhlásil šesť tendrov na pridelenie voľných frekvencií na poskytovanie telekomunikačných služieb. Žiadosti záujemcov úrad očakáva do 15. novembra.

Jediným kritériom v súťaži je cena, a preto frekvencie získajú len uchádzači, ktorí predložia najvyššiu ponuku. Informoval o tom hovorca úradu Roman Vavro. "Úspešní uchádzači vo výberových konaniach získajú frekvencie, ktoré im umožnia budovať siete a zvýšiť konkurenciu pri poskytovaní digitálnej televízie, internetu a hlasu pre koncových užívateľov," uviedol Vavro. Víťaz každého výberového konania získa frekvenciu na desať rokov.

Úrad ponúkol záujemcom frekvencie v pásme 41,5 až 43,5 gigahertzov na poskytovanie sietí pre multimediálne služby v Bratislave, Trenčíne a Trnave. Za frekvenciu v hlavnom meste očakáva najmenej pol milióna korún, za ďalšie dve po 200.000 Sk.

Dve výberové konania Telekomunikačný úrad vyhlásil na frekvencie na poskytovanie bezdrôtovej prístupovej siete v pásme 26 gigahertzov, ktorá umožňuje poskytovanie dátových a hlasových služieb. Minimálna cena za ich pridelenie je 1,5 milióna a tri milióny korún.

Záujemcovia sa môžu uchádzať aj o frekvencie v pásme 28/29 gigahertzov, ktoré slúžia na vybudovanie celoslovenskej chrbtovej siete. Najnižšiu možnú cenu úrad stanovil na 1,5 milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu