Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Michalovce - mesto lekární

V Michalovciach bude čoskoro 20 lekární.
V Michalovciach bude čoskoro 20 lekární.

MICHALOVCE - Na streche Mestského kultúrneho strediska v Michalovciach bude ďalšia lekáreň. Toto netradičné a zároveň lukratívne miesto v centre mesta vlastní samospráva. Centrum totiž stojí hneď vedľa polikliniky, plnej ambulancií a lekárov. Počet lekární v metropole Zemplína sa tak zvýši na 20.

Mesto sa zámeru súkromníka nebráni. Podľa primátora Viliama Záhorčáka by bol hriech nevyužiť priestory, ktoré sa môžu prenajať a priniesť do mestskej kasy financie. Všetko však závisí od stanoviska architektov, statikov a, samozrejme, mestského zastupiteľstva. O túto strechu totiž majú súkromníci obrovský záujem, magistrát dostal už niekoľko žiadostí o prenájom tejto plochy.

Momentálne je v Michalovciach 18 lekární, z toho 11 je priamo v centre. Už teraz sú v samotnej poliklinike dve, v jej tesnej blízkosti ďalšie tri a onedlho v susediacom kultúrnom stredisku vzniknú ďalšie dve. Jedna bude v priestoroch bývalej mestskej galérie a tá ďalšia na streche centra. Zaujímavosťou je, že Michalovce mali pred rokom 1989 iba tri lekárne, ktoré potreby Michalovčanov plne pokrývali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu