Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

V Banskej Bystrici možno vznikne 3500 pracovných miest

BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici by mohlo v blízkej budúcnosti vzniknúť od 1 500 do 3 500 nových pracovných miest. Ako uviedla hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Monika Pastuchová, tie by mali vzniknúť v priemyselnom parku Majer-Šalková, ktorý chce mesto začať stavať v prvom štvrťroku budúceho roka.

"V priemyselnom parku by sme chceli umiestniť výroby s pridanou hodnotou. Teda nie typické subdodávateľské firmy typu výroba "káblikov" a segmentov pre finálnu výrobu, ale vedu a výskum," dodala Pastuchová.

Podľa nej sa v Banskej Bystrici a v okolí chystá investovať viacero spoločností. "Je ich veľa, takže by bolo zbytočné ich menovať," reagovala hovorkyňa na otázku, o aké spoločnosti ide.

Mesto Banská Bystrica rokuje s potenciálnymi investormi prostredníctvom svojej spoločnosti MBB a.s. Zatiaľ je príchod nových investorov podľa Pastuchovej v štádiu rokovania. "Všetko je zatiaľ v štádiu jednaní. Z hľadiska vytvorenia nových pracovných miest sú však ponuky na vytvorenie spomínaného množstva práve v priestoroch nového priemyselného parku," konštatovala Pastuchová. Priemyselný park Majer-Šálková by mal mať 36 hektárov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu