Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Telekomunikačná firma AT&T otvorila v Bratislave nové centrum

BRATISLAVA - Jedna z najväčších svetových telekomunikačných spoločností AT&T dnes otvorila v Bratislave nové servisné centrum, z ktorého bude podporovať svojich klientov v regióne Európy, Blízkeho východu a Afriky (EMEA). K doterajším 650 pracovníkom, ktorých spoločnosť zamestnáva na Slovensku, v ňom pribudne ďalších 350.

"Slovensko má atraktívnu polohu, našli sme tu kvalifikovanú pracovnú silu a ekonomiku otvorenú investorom," zhrnul viceprezident AT&T pre EMEA Tom Regent hlavné dôvody, ktoré zavážili pri rozhodovaní firmy o umiestnení nového centra. Región EMEA je pre AT&T druhým najvýznamnejším po Spojených štátoch, dodal.

Spoločnosť AT&T podniká na Slovensku od roku 2002. Začala s pobočkou v bratislavskej Dúbravke, vlani otvorila technické centrum v Košiciach. Doteraz v krajine preinvestovala 12 miliónov USD (asi 293 miliónov Sk).

Na Slovensku sa v uplynulých rokoch usadili viacerí svetoví telekomunikační giganti vrátane firiem IBM, Lenovo a Siemens. Obchodné centrum pre región EMEA v marci v hlavnom meste otvoril aj americký výrobca počítačov Dell.

AT&T celosvetovo dáva prácu viac ako 300.000 zamestnancom v 60 krajinách. Na svojom najvýznamnejšom trhu v Spojených štátoch poskytuje bezdrôtové hlasové a dátové služby takmer 64 miliónom zákazníkov. Na americkom trhu je exkluzívnym distribútorom multimediálneho mobilného telefónu iPhone od výrobcu Apple.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu