Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ošklbú vás a ešte zaplatíte obslužné!

Inšpektori obchodnej inšpekcie si zobrali na mušku túto čokoládovňu. Zobraziť galériu (3)
Inšpektori obchodnej inšpekcie si zobrali na mušku túto čokoládovňu. (Zdroj: Nový Čas)

STARÉ MESTO - Trúfalosť na porazenie! V Čokoládovni pod Michalom majú zvláštne móresy. Zákazníkovi nielenže nedolejú, ale od neho ešte aj zinkasujú 10 percent za obsluhu! Presvedčili sa o tom včera aj obchodní inšpektori. S účtovaním obslužného sa stretli prvýkrát! Firme hrozí pokuta niekoľko desiatok tisíc korún.

„Je to nehorázne,“ napísala Slovenskej obchodnej inšpekcii (SOI) zákazníčka o účtovaní v čokoládovni na Michalskej ulici. Inšpektori podnet preverili spolu s redaktormi Nového Času. Zistenia nás nemilo prekvapili. Aperitív Martini síce podávajú vo vkusných pohároch, ale premeranie naliateho alkoholu v prítomnosti prevádzkarky ukázalo, že na dvoch drinkoch čašníčka spotrebiteľa poškodila o 35 korún!

Za obsluhu personál účtuje 10 percent. Čo to pre zákazníka znamená? Napríklad za štrúdľu v cene 39 Sk, ktorej hmotnosť čokoládovňa nemá uvedenú v menu, sme zaplatili viac o 3,90 Sk. Navyše, ak si účtujú obslužné, mali by ponúkať aj niečo viac, ako len priniesť tácku s nápojmi a jedlom. V tomto podniku však pre piatich ľudí priniesli len štyri kúsky ľadu. Ani minerálku do pohárov nenaliali, čo je pravidlom. Zákazník sa potom iba čuduje, za čo v centre mesta platí takéto obslužné.

SOI-ka sa zaoberá aj ďalším podobným podnetom na iný podnik v pešej zóne, kde je na vystavenom účte z registračnej pokladnice rukou dopísané Servis: 10 percent. „Ak má firma na viditeľnom mieste uvedený poplatok za obsluhu, nejde o porušenie zákona o ochrane spotrebiteľa. Je to však u nás neštandardné, v prípade, ak má podnik zmluvné ceny,“ vraví bratislavský krajský šéf SOI Ľubomír Opálka, ktorý sa s účtovaním obslužného takouto formou stretol u nás prvýkrát. Čokoládovni pod Michalom hrozí pokuta niekoľko desiatok tisíc Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu