Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Levice: V priemyselnej zóne už pracuje 700 ľudí

NITRA - V priemyselnej zóne Levice - Juh je už 11 firiem, ktoré majú spolu 700 zamestnancov. Celkovo tu nájde v blízkej budúcnosti prácu 2 200 ľudí. Ako povedal pre agentúru SITA primátor Levíc Štefan Mišák, najväčším zamestnávateľom bude nemecká strojárska firma ZF Sachs Slovakia, ktorá poskytne prácu pre 1 000 ľudí.

Prevádzku jednej haly spustí už v júli a v ďalších dvoch na prelome septembra a októbra. Priemyselná zóna v Leviciach má rozlohu 73 hektárov. Voľných je ešte zhruba päť hektárov. Nezastavané plochy chce mesto ponúknuť domácim firmám, ktoré by tu mohli poskytovať služby pre okolité podniky. "Nebolo by zle, keby tam bola čerpacia stanica, opravovňa kamiónov a podobné veci," domnieva sa Mišák. Ako dodal, v súčasnosti rokuje s ďalšími tromi potenciálnymi investormi, z ktorých jeden má záujem až o 20-hektárový pozemok. Mesto chce preto priemyselnú zónu rozšíriť o ďalších 30 hektárov.

V Leviciach už vyrábajú firmy Nefab Packaging, Globo Eastern Europe, Leaf International, Alcan Slovensko Extrusions, Arden Equipment SA. Skúšobnú prevádzku paroplynového cyklu rozbehla slovenská spoločnosť Slovintegra Energy. Jej investícia dosiahne 1,75 miliardy korún. Teplom a elektrickou energiou bude zásobovať celú priemyselnú zónu a zamestná 30 odborníkov. V najbližšom čase by mala spustiť skúšobnú prevádzku aj švédska firma Camfil SAS Production, ktorá bude vyrábať komponenty do filtračných zariadení a zamestná zhruba 250 ľudí.

Talianska spoločnosť SaFoSa, ktorá sprivatizovala firmu de Miclén, bude v Leviciach vyrábať zubné pasty. So SaFoSa priamo súvisí investícia firmy Scandolara Tub-Est, ktorá bude vyrábať tuby na zubné pasty. Spolu zamestnajú 400 až 450 ľudí. Spustiť prevádzku chcú v septembri. Najnovšou firmou v priemyselnej zóne je ZOK - system Slovensko, ktorá sa špecializuje na ohýbanie a tvarovanie plastov a oblasť zámočníctva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu