Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pre dôchodcov bude plyn od júla lacnejší

BRATISLAVA - Časť dôchodcov, ktorí sú zákazníkmi Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), si bude môcť od júla uplatniť 50-korunovú mesačnú zľavu z ceny plynu.

Rozhodol o tom Úrad pre reguláciu sieťových odvetví, informoval dnes hovorca úradu Miroslav Lupták. Na výhodnejších cenách plynu pre klientov plynární nad 65 rokov sa v apríli dohodla s manažmentom SPP vláda Roberta Fica.

Zľavy z cien plynu si môžu uplatniť dôchodcovia, ktorí ho používajú na varenie, ohrev vody a kúrenie. Ak chcú ročne ušetriť 600 korún, musia si sami vykonať odpočet stavu plynomeru a požiadať SPP o zaradenie do výhodnejšej tarify.

Opatrenie by sa podľa aprílového vyjadrenia premiéra Fica mohlo dotknúť asi 200.000 klientov plynární. Ceny plynu pre všetky domácnosti sa naposledy menili v januári, keď klesli zhruba o štyri percentá. Približne v rovnakej miere ich pritom SPP zvýšil vlani v novembri. Vedenie plynární neočakáva, že počas tohto roka by došlo k ďalšej úprave cien pre domácnosti. Ceny plynu pre podnikateľov podnik upravuje priebežne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu