Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Získajte prácu v Čechách bez rizika!

Neviete si doma nájsť prácu? Skúste to u našich českých susedov! Aby ste však nenaleteli v zahraničí podvodníkom, obráťte sa na personálnu agentúru, ktorá zamestnáva ombudsmanov.

Tí vám poskytnú cenné informácie z oblasti zmlúv či poistenia ešte pred vaším odchodom do cudziny. Môžete ich kontaktovať buď osobne, prostredníctvom e-mailu alebo na telefónnych číslach za zvýhodnené ceny. Rady ombudsmanov sú však úplne zadarmo.

Sklamaniu z neexistujúcej práce alebo podpisu zlej zmluvy sa môžete šikovne vyhnúť prostredníctvom bezplatných poradcov. Pracovní ombudsmani vás ochránia pred nekalými praktikami zamestnávateľov ešte pred vycestovaním. V súčasnosti totiž v Čechách pracuje takmer 100-tisíc Slovákov.

Cieľ bezplatnej služby


Podľa Petry Rösselovej, riaditeľky personálnej agentúry Trenkwalder Kappa, cieľom tejto služby je znížiť riziko pri hľadaní práce cez agentúry. „Zamestnávanie Slovákov v Česku nemá najlepšiu povesť. Často sa totiž vyskytli prípady nelegálnej práce v neľudských podmienkach. Zavedením bezplatnej služby odborných poradcov sa tomu chceme vyhnúť,“ vysvetľuje riaditeľka. V Čechách sa na ombudsmanov obracali najčastejšie s otázkami ohľadom miezd, výpovedí, nadčasov, ale i na problematiku nemocenských dávok. „Myslím si, že podobná štruktúra otázok bude i na Slovensku,“ mieni Rösselová.

Rady nad zlato


Pracovným poradcom nie je len jedna osoba, ale tím vyškolených pracovníkov, ktorí majú skúsenosti nielen z oblasti výpočtu miezd, ale i zo Zákonníka práce. To znamená, že vám dokážu poradiť s akýmkoľvek problémom, ako napríklad uzatvoriť zmluvu, koľko peňazí by ste mali dostať, v prípade, že pracujete nadčas, alebo ako dať výpoveď. Na ombudsmanov sa už môžete obrátiť aj u nás na Slovensku, a to v Trenčíne, Nitre, Žiline, Brezne, Poprade a Prešove. Na otázky vám najneskôr do týždňa odpovedia i prostredníctvom elektronickej podateľne na adrese www.pracovniombudsman.sk alebo telefonicky na modrej linke 0850 606 707. Za poradenstvo síce nedáte ani korunu, no za telefonický hovor zaplatíte toľko, ako za každý iný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu