Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V USA stále úraduje kríza: Skrachovala ďalšia banka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Koncom tohto týždňa zatvorili v USA First Community Bank of Southwest Florida, čím sa počet skrachovaných bánk v tomto roku zvýšil na 17. Uviedol to Federálny úrad pre ochranu vkladov (FDIC). Informoval o tom portál RTTNews.

Počet zatvorených bánk v tomto roku naznačuje, že za celý rok by ich počet mal byť nižší než v predchádzajúcom roku, keď v USA skončilo svoju činnosť 51 bánk. To zároveň poukazuje na klesajúci trend počtu problematických bánk, keďže v roku 2011 ich zatvorili celkovo 92 a v roku 2010 ich skončilo až 157. Bol to dôsledok nástupu finančnej krízy z roku 2008. Zatiaľ čo v roku 2008 skončilo na trhu iba 25 bánk, už v nasledujúcom roku to bolo 140. Rekord však zaznamenali USA ešte v roku 1989, keď bolo v krajine zatvorených celkovo 534 bánk.

Čo sa týka najnovšie skrachovanej First Community Bank of Southwest Florida, FDIC už podpísal dohodu s bankou C1 Bank zo Saint Petersburg na Floride o prevzatí všetkých vkladov zatvorenej banky. K 31. marcu tohto roka spravovala skrachovaná banka vklady za 254,2 milióna USD (192,53 milióna eur). FDIC odhaduje, že náklady spojené s krachom banky vyjdú jej poistný fond približne na 27,1 milióna USD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu