Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

STV zaplatí ďalších osem miliónov za SuperStar

STV dostala ďalšie dve pokuty za prerušovanie Slovensko hľadá SuperStar reklamou.
STV dostala ďalšie dve pokuty za prerušovanie Slovensko hľadá SuperStar reklamou.

BRATISLAVA - Dve ďalšie pokuty spolu za osem miliónov korún udelila dnes Slovenskej televízii licenčná rada za prerušovanie Slovensko hľadá SuperStar reklamou.

Podľa kancelára rady Ľuboša Kukliša má televízia platiť za vydania z 20. a 27. januára. Za spevácku šou doteraz dostala STV pokuty celkovo za 32,5 milióna Sk.

STV rozdeľovala vysielanie oboch sérii speváckej súťaže na tri časti napriek tomu, že to verejnoprávnej televízii zákon o vysielaní zakazuje. Neprestala s tým ani po tom, čo jej za to Rada pre vysielanie a retransmisiu udelila prvé pokuty. Preto rada začala siahať k hornej hranici pokút, doteraz pritom neposúdila všetky vydania relácie.

Dnešné pokuty sú podľa Kukliša vysoké i preto, že v čase vysielania pokutovaných relácii už bolo známe aj stanovisko Najvyššieho súdu. Ten doteraz vo viacerých prípadoch potvrdil názor rady, že STV nesmie predeľovať programy. Bývalý manažment STV tvrdil, že do SuperStar patria reklamné prestávky podobne ako do športových prenosov. Keďže rada i Najvyšší súd ich argumenty neuznali, televízia zrejme bude musieť pokuty uhradiť.

Rada dnes tiež pokutovala TV JOJ, ktorá má uhradiť 600.000 Sk za porušenie zákonnej ochrany maloletých pri odvysielaní príspevku o prostitútke na Mallorke v Črepinách plus. Za nedodržanie zákonnej objektivity napomenula spravodajskú TA3, ktorá podľa rady pochybila v aprílovej správe o štrajku zdravotníkov v Nitre i Rádio Viva za podobný prehrešok v správach z júna.

Rada tiež odobrila prevod 100-percentného obchodného podielu na základnom imaní a hlasovacích právach Rádia Expres, a to zo spoločnosti D.EXPRES na holandskú spoločnosť Emmis International Holding. Podľa Kukliša nejde o zmenu majiteľa najpočúvanejšieho slovenského rádia, ale len o zmenu sídla vlastníka rozhlasovej stanice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu