Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

STV podľa Záhradníka pokutu očakávala

Člen manažmentu STV pre vzťahy s verejnosťou Branislav Záhradník
Člen manažmentu STV pre vzťahy s verejnosťou Branislav Záhradník

BRATISLAVA - Manažment Slovenskej televízie (STV) čakal, že za program Slovensko hľadá SuperStar2 dostane pokutu od Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Právny názor licenčnej rady na odvysielanie reklamy počas programu sa totiž nezmenil, a preto televízia čakala, že pokuta príde. Na udelenie súhrnnej pokuty 12 miliónov korún týmito slovami reagoval člen manažmentu STV pre vzťahy s verejnosťou Branislav Záhradník, ktorý pre agentúru SITA dodal, že STV sa voči rozhodnutiu RVR určite odvolá na Najvyššom súde SR.

Licenčná rada dnes pokutovala aj televíziu Joj. Tá dostala sankciu 1,1 milióna korún za program Vyvolení2 z 5. februára tohto roka. Dôvodom je porušenie zákona v ustanovení týkajúcom sa ochrany maloletých. Hovorca televízie Ľudovít Tóth nechcel rozhodnutie RVR zatiaľ komentovať. Televízia si chce počkať, kým oficiálne dostane stanovisko rady. Okrem tejto pokuty dnes RVR udelila Joj-ke aj pokutu 150-tisíc korún za odvysielanie skrytej reklamy v programe Črepiny.

Licenčná rada dnes začala aj správne konanie voči STV, Slovenskému rozhlasu aj televízii Joj pre možné porušenie zákona v súvislosti s prezentovaním výsledkov prieskumov verejnej mienky o preferenciách iba vybraných politických strán kandidujúcich do parlamentu. V súvislosti s podozrením z porušenia zákona o voľbách začala rada správne konanie voči televízii Joj, a to za diskusnú reláciu Box z 23. mája a 30. mája. V nej totiž vystúpili zástupcovia strán, ktoré kandidujú vo voľbách bez toho, aby zaradenie relácie do programovej štruktúry schválila RVR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu