Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KDH: Reklama na spotrebiteľské úvery by mala ľudí lepšie informovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Kresťanskí demokrati chcú, aby boli ľudia pri reklamách či ponukách o spotrebiteľských úveroch lepšie informovaní. Parlamentu preto v závere deviateho rokovacieho dňa 16. schôdze Národnej rady (NR) SR predstavili návrh poslaneckej novely zákona o spotrebiteľských úveroch.

Právnu normu pripravila štvorica poslancov za KDH Pavol Abrhan, Pavol Hrušovský, Monika Gibalová a Martin Fronc. Podstatou novely je to, aby sa v reklamách a ponukách o úveroch zrozumiteľne a čitateľne uvádzala aj výška ročnej percentuálnej miery nákladov.

Poslankyňa OĽaNO Helena Mezenská snahu kolegov z opozičných lavíc ocenila. "Tento návrh zákona sa nedá nič iné iba podporiť," skonštatovala dnes v rozprave k tomuto bodu. Zároveň však navrhla do zákona zapracovať aj sankcie pre prípad porušovania nových pravidiel.

Poslanci sa do lavíc vrátia v stredu 27. marca, mali by uzavrieť rokovanie aktuálnej 16. schôdze. Na programe majú už len tri novely z dielne nezaradeného poslanca Alojza Hlinu. Ten chce okrem iného zakázať vysielanie reklamy na alkohol pred polnocou či okresať príspevky pre politické strany. O prerokovaných bodoch by mali poslanci rozhodovať hlasovaním o 11.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu