Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Nominácie do Transpetrolu a Carga: Smer stiahol svojich ľudí

Jahnátek svojho potenciálneho zaťa Križana zatiaľ z Traspetrolu nevyhodil.
Jahnátek svojho potenciálneho zaťa Križana zatiaľ z Traspetrolu nevyhodil.

BRATISLAVA - Pred dvomi týždňami si do predstavenstva Transpetrolu a železničnej spoločnosti Cargo posadil Smer svojich ľudí.

Ani sa poriadne neohriali a už sú pre Fica nepohodlní. Vladimíra Balaníka a Miloslava Lužáka položili kontakty s podnikateľmi, ktorých označujú za financmajstrov strany Smer.

Balaník opúšťa teplé miestečko v Transpetrole a Lužák zase v Cargu. Balaníkovi poškodili kontakty na šéfa Slovenského zväzu ľadového hokeja Juraja Širokého, ktorého meno sa spomína v súvislosti s tunelovaním Harvardov či spoluprácou s ŠtB. Stretli sa spolu v orgánoch spoločnosti Váhostav. Miloslavovi Lužákovi zase neprospelo sedenie v ŽOS Trnava s neslávne známym mečiarovským privatizérom Vladimírom Poórom, ktorý dostáva zákazky aj od Carga.

„Niektorí ľudia ťažko znášajú, že je ich meno prepierané napriek tomu, že nič neurobili. A preto predpokladám, že takto budú konať aj ďalšie osoby,“ reagoval premiér Robert Fico. Neprezradil, koho odchod ešte očakáva. Podľa jeho hovorkyne Silvie Glendovej sa tak nominanti rozhodli aj preto, lebo nechceli škodiť koalícii. O tom, či dozornú radu Transpetrolu opustí aj Viliam Križan, ktorý je nádejným zaťom ministra hospodárstva Ľubomíra Jahnátka, sa vraj nehovorilo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu