Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MF kritizujú za skrátenie pripomienkovania daňovej novely

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo financií údajne pri návrhu novely zákona o dani z príjmov porušuje legislatívne pravidlá. Tvrdia to iniciátori hromadnej pripomienky k novele, ktorých zastupujú Mikuláš Knapp z Aliancie živnostníkov a slobodných povolaní, predseda Občianskej konzervatívnej strany Ondrej Dostál a riaditeľ Konzervatívneho inštitútu M. R. Štefánika Peter Gonda.

Podľa nich totiž rezort financií v rozpore s legislatívnymi pravidlami vlády skrátil lehotu na pripomienkovanie návrhu novely zákona z 15 pracovných dní na 7 pracovných dní. "Lehota stanovená ministerstvom skončila v utorok. Na jej skrátenie pritom neexistoval žiadny dôvod, ktorý predpokladajú legislatívne pravidlá,“ tvrdia iniciátori hromadnej pripomienky.

Hromadnú pripomienku proti zvyšovaniu daní, zrušeniu rovnej dane a obmedzeniu paušálnych výdavkov živnostníkov a ďalších samostatne zárobkovo činných osôb zverejnili pritom iba v nedeľu 2. septembra. "Za necelé tri dni sa s ňou stotožnilo vyše tisíc občanov,“ píše sa v tlačovej správe iniciátorov. Rezort financií preto vyzývajú, aby predĺžil možnosť pripomienkovať návrhy novely zákona o dani z príjmov až do 14. septembra, kedy uplynie lehota 15 pracovných dní.

"Bez ohľadu na rozhodnutie ministerstva budeme pokračovať v získavaní podpory a zberaní podpisov pod hromadnú pripomienku proti zvyšovaniu daní, zrušeniu rovnej dane a obmedzeniu paušálnych výdavkov až do 14. septembra 2012 a mená signatárov hromadnej pripomienky budeme zasielať ministerstvu financií,“ dodávajú iniciátori hromadnej pripomienky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu