Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pracovná porada: Zabodujte u svojho šéfa!

Pracovná porada je vhodnou príležitosťou, ako ukázať svoje schopnosti
Pracovná porada je vhodnou príležitosťou, ako ukázať svoje schopnosti

Porada je ideálny čas na to, aby ste sa mohli šéfovi predviesť v čo najlepšom svetle. Aktivitou a správne načasovanými pripomienkami môžete dosiahnuť obdiv nielen uňho, ale si získať i rešpekt a úctu kolegov. Ako teda postupovať?

1. Nepodceňujte prípravu.

Keď zistíte, čomu sa na porade bude venovať, vrhnite sa na zisťovanie podrobností. Skúste si overiť, či sú všetky podklady v poriadku a či sa nedajú obohatiť nejakými novými zaujímavými informáciami. Takýmito pripomienkami určite zaujmete. Nezabúdajte na to, že všetko závisí od správneho načasovania.

2. Zapojte sa už na začiatku.

Počas porady buďte aktívny/-a. Svoje nápady si nenechávajte pre seba. Každý jeden totiž stojí minimálne za zamyslenie, no nie každý musí byť prijatý. Preto klaďte dôraz predovšetkým na konštruktívne návrhy, ktoré budú prínosom pre ostatných. Ak vám nejaká téma na prerokovanie chýba, alebo by ste chceli zmeniť ich poradie podľa logickej nadväznosti, upozornite na to svojich kolegov. Vyvoláte tak dobrý dojem, že poradu nepovažujete len za nutnosť.

3. Hovorte krátko a jasne.

Nezabúdajte, že menej je niekedy viac, preto by mal byť váš príspevok (alebo pripomienka) stručný a vecný. Len čo budete hovoriť dlhší čas, hrozí, že ostatných kolegov môžete nudiť, prípadne úplne popliesť. Vaša snaha tak napokon bude zbytočná a nápady nevyužité.

4. Netvárte sa otrávene.

Aj keď by ste sa najradšej videli a nachádzali niekde úplne inde, skúste sa tváriť, že vás to zaujíma. Otrávená tvár alebo ospalý výraz vám v kariére nepomôžu. Navyše váš šéf potrebuje ochotných a vždy pripravených ľudí a vy ho o tom, že taký/-á ste, musíte presvedčiť aj bez slov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu