Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Čínska banka má pomôcť švédskej automobilke Saab!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŠTOKHOLM - Spoločnosť Swedish Automobile, vlastník problematickej švédskej automobilky Saab, rokuje s nemenovanou čínskou bankou a automobilkou Zhejiang Youngman Lotus o kúpe podielu v spoločnosti s cieľom dostať Saab z finančných ťažkostí. Uviedla to dnes Swedish Automobile.

Podľa vlastníka Saabu cieľom rokovaní s bankou a čínskou automobilkou je zabezpečenie financií na vyplatenie novembrových miezd zamestnancom a pokračovanie reorganizácie firmy.

Čo sa týka čínskej banky, výkonný riaditeľ Swedish Automobile Victor Muller pre švédsku tlačovú agentúru TT uviedol, že nejde o Bank of China, ďalšie podrobnosti však odmietol zverejniť. Agentúra Reuters pôvodne zverejnila, že práve Bank of China by mala v záchrannom projekte nahradiť čínskeho investora Pang Da Automobile.

Výsledky rokovaní sú stále neisté a akákoľvek dohoda si vyžaduje súhlas kľúčových akcionárov, vrátane bývalého vlastníka Saabu, ktorým je americká automobilka General Motors.

Predchádzajúci plán na záchranu Saabu, ktorý spočíval v predaji firmy spoločnostiam Youngman a Pang Da, zablokovala práve General Motors v obave, že kúpou Saabu by sa Číňania dostali k niektorým technológiám americkej firmy. Informovali o tom agentúry AP a Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu