Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Presťahujte seba aj svoje úvery

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: ČSOB)

BRATISLAVA - Úvery sú v móde. Pre svoju jednoduchosť sa stali fenoménom dnešnej doby. Vďaka nim môžeme v súčasnosti získať peniaze takmer na čokoľvek – na zabezpečenie si vlastného bývania, kúpu auta, štúdium, vysnívanú dovolenku, alebo hoci len za účelom vylepšenia si svojho životného štandardu.

Dôvodov, prečo sa úvery pre väčšinu z nás stali akousi neoddeliteľnou súčasťou, je viacero. Podstatnejší je skôr fakt, že niekedy si ich „naložíme na plecia“ viac, čo môže mať v konečnom dôsledku negatívny vplyv na náš budúci rozpočet. Aj keď si však „zavesíme na krk“ len dva, stále nemáme istotu, že o niekoľko rokov budú pre nás výhodné.  

Časy sa menia a s ňou aj podmienky pri úveroch. Tie, ktoré boli priaznivé kedysi, už v súčasnosti priaznivé byť nemusia. Ak ste sa stali viacnásobným úverovým dlžníkom a zdá sa vám, že podmienky vašich úverov nie sú v porovnaní s ostatnými ponukami na trhu výhodné, využite možnosť nahradiť ich iba jedným úverom od ČSOB. Vďaka nemu už viac nebudete musieť myslieť na všetky dovtedajšie úhrady mesačných splátok, prvoradou sa pre vás stane už len jedna. A jej suma môže byť dokonca ešte nižšia, ako boli tie „spájajúce sa“. Navyše, oproti pôvodným záväzkom získate vďaka novému úveru od ČSOB aj výhodnejšiu úrokovú sadzbu.  

Úver, ktorým sa rozhodnete splatiť doterajšie existujúce úvery, je pritom možné vybaviť veľmi rýchlo a jednoducho. Z pohľadu dokladovania príjmu je potrebné predložiť len čestné vyhlásenie. K poskytnutiu úveru nie je nutný ani znalecký posudok na vašu nehnuteľnosť. Stačí interný odhad, ktorý vám ČSOB vypracuje zdarma. Rovnako bezplatné je aj spracovanie úveru.

O aký úver vlastne ide? 

Všetky svoje úvery môžete splatiť hypotékou od ČSOB, vďaka ktorej ušetríte na poplatkoch za dovtedajšie vedenie viacerých úverových účtov. Rovnako ňou môžete nahradiť svoju pôvodnú hypotéku čerpanú z inej banky. Ak sa peniaze z úveru rozhodnete využiť priamo na kúpu bytu či domu, v rámci hypotekárneho úveru od ČSOB si môžete požičať finančné prostriedky až do výšky 90 % zakladanej nehnuteľnosti. Ak je pre vás kľúčová najmä výška mesačnej splátky, zaistite si jej nemennosť prostredníctvom fixácie úrokovej sadzby. Čim dlhšiu viazanosť si zvolíte, tým dlhší čas budete mať garantovanú rovnakú výšku mesačnej splátky. Tá vás ochráni pred hrozbou zvyšovania úrokových sadzieb v budúcnosti.

Viac informácií o možnostiach splatenia vašich doterajších úverov nájdete na:

http://www.csob.sk/ludia/uvery/hypoteky/splatenie-existujucich-uverov-hypotekou

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu