Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brusel chce propagovať ovocie a zeleninu: za 15 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Európska komisia vyčlení na propagáciu sektora ovocia a zeleniny 15 mil. eur. Tie by mali v období najbližších troch rokov smerovať na propagáciu čerstvého ovocia a zeleniny v členských štátoch únie ako aj v tretích krajinách. Ako sa uvádza na stránke Európskej komisie pre poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, dôvodom k tomuto kroku je podľa Bruselu zníženie spotreby zeleniny a ovocia ako aj strata dôvery spotrebiteľov v súvislosti s krízou spôsobenou rozšírením nebezpečného kmeňa baktérie Escherichia coli (E. coli).

Profesijné organizácie môžu predkladať svoje projekty jednotlivým národným agentúram do 16. augusta tohto roku. Členské štáty únie následne do 15. novembra tohto roku vyberú tie programy, ktoré predložia Bruselu. Prvé kampane by sa po schválení komisiou mohli rozbehnúť už na jeseň.

Európska komisia zároveň spustila reklamnú a informačnú kampaň v členských krajinách EÚ vrátane Slovenska. Jej cieľom je spropagovať ovocie a zeleninu a získať späť dôveru spotrebiteľov po afére s E. coli. Súčasťou kampane je televízny spot a inzeráty v printových médiách vyzdvihujúce bezpečnosť potravín produkovaných v EÚ a výzva spotrebiteľom na opätovné zaradenie zeleniny a ovocia na ich denné menu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu