Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vedenie piešťanských kúpeľov má obavy zo slovenských súdov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

PIEŠŤANY - Generálny riaditeľ Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany Klaus Pilz sa zaradil ku kritikom slovenskej justície. Dôvodom je spor kúpeľov so spoločnosťou Swiss Finance, v ktorom ide približne o sedem miliónov eur.

V súdnom spore sa podľa neho objavili zvláštne rozhodnutia, ako napríklad zmena sudcu tri hodiny pred pojednávaním. Spis sa tak dostal k sudcovi, ktorý už raz rozhodol v neprospech kúpeľov, odvolací súd neskôr jeho rozsudok v celom rozsahu zrušil.

"Spôsob vedenia súdneho sporu a okolnosti, ktoré sa v ňom objavujú, vyvolávajú u vedenia kúpeľov a ich britského majiteľa vážne obavy z toho, či Slovenská republika a jej justičný systém dokážu poskytnúť garancie nestranného, nezávislého a spravodlivého súdneho procesu,“ povedal Pilz. Ako ďalej informoval, vedenie kúpeľov sa už sťažovalo na Okresnom súde v Piešťanoch, Krajskom súde v Trnave aj na ministerstve spravodlivosti, odpovede zatiaľ nemá.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany mali obchodný vzťah so spoločnosťou CKSK, ktorý údajne v roku 2000 vypovedali. Spoločnosť CKSK žiadala zmluvné odškodné v súvislosti s ukončením obchodného vzťahu, neskôr pohľadávku kúpila spoločnosť Swiss Finance. V novembri 2008 Okresný súd v Piešťanoch priznal spoločnosti Swiss Finance 80 miliónov slovenských korún plus 14,6-percentný úrok od roku 2000. V máji 2009 Krajský súd v Trnave rozsudok zrušil a vrátil ho Okresnému súdu v Piešťanoch, ktorému nariadil vykonať ďalšie dokazovanie. Nové pojednávanie sa malo začať 5. mája tohto roka, krátko pred jeho začiatkom došlo k zmene sudcu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu