Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ceny benzínov a nafty čaká prvé znižovanie tento rok

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Ceny pohonných látok na Slovensku sa budú podľa internetového portálu natankuj.sk prvýkrát v tomto roku znižovať.

 "Od piatka klesnú ceny benzínov a nafty na čerpacích staniciach najčastejšie o 0,01 eura za liter," uviedol portál. Chystané zlacnenie benzínov bude na Slovensku prvé od októbra minulého roka. Nafta zlacňovala naposledy v auguste 2010.

Po zlacnení sa priemerná cena najpredávanejšieho benzínu Natural 95 bude pohybovať mierne nad 1,480 eura/liter, priemerná cena nafty sa dostane pod úroveň 1,370 eura/liter.

V prípade, že pokles cien benzínov a nafty na burze v Rotterdame bude pokračovať, prípadne sa tam ceny nebudú zvyšovať, tohtotýždňové zlacnenie pohonných látok na Slovensku nebude ojedinelé. "Aj po jednocentovom zlacnení totiž benzíny a nafta budú mať priestor na ďalší pokles. Ten môže zrušiť len zdražovanie na svetových trhoch," uviedol natankuj.sk.

V porovnaní so začiatkom roka budú aj po zlacnení najpredávanejšie pohonné látky drahšie. Benzíny aj nafta približne o 0,16 eura za liter.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu