Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

SR má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska najdrahší benzín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko má v porovnaní s krajinami V4 a Rakúska najdrahšie benzíny. "Nafta je lacnejšia iba v Poľsku. Nižšie ceny pohonných látok bez daní má z okolitých členských krajín EÚ Poľsko a Rakúsko. Česko a Maďarsko ich má vyššie," informoval internetový portál natankuj.sk.

"Naše benzíny sú v porovnaní daňového zaťaženia pohonných látok pod najväčším tlakom daní a poplatkov spomedzi krajín V4 a Rakúska. Dane na naftu sú však druhé najnižšie z okolitých členských krajín EÚ. Nižšie dane z nafty majú len v Poľsku."
      
Benzíny na Slovensku sú oproti priemeru EÚ lacnejšie o 0,083 eura za liter. "Priemerná cena nafty v únii je vyššia oproti nám o 0,054 eura za liter." Benzíny bez daní majú na Slovensku o 0,039 eura za liter nižšiu hodnotu ako priemer v EÚ. "Nafta bez daní je v našej krajine v porovnaní s priemerom únie lacnejšia o 0,013 aura za liter."
      
"Pre niektorých motoristov zo Slovenska sa viac oplatí tankovať v okolitých štátoch. Platí to ale len pre ľudí z okrajových častí severu, východu, juhu a juhozápadu našej krajiny," dodáva internetový portál natankuj.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu