Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Začína sa súťaž o milión eur, v zahrievacom kole najviac vynášalo striebro

XTB Trading cup 2011
XTB Trading cup 2011

BRATISLAVA - Už včera sa naostro rozbehla súťaž XTB Trading Cup 2011, v rámci ktorej sa súťažiaci z jedenástich krajín pobijú o milión eur, tri luxusné športové automobily a ďalšie hodnotené ceny.

Cieľom súťaže je čo najviac zhodnotiť virtuálnych 30 tis. eur v dobe od 2. do 27. mája. K dispozícii majú súťažiaci viac ako 100 finančných nástrojov v kategóriách menové páry, komodity, akciové indexy a akcie, pri ktorých môžu zarábať tak na raste ako aj poklese ich kurzu.

To, že príležitosti na zisk sú mimoriadne solídne, potvrdzuje aj zahrievacie kolo, ktoré prebiehalo počas posledných dvoch aprílových týždňov. Najvyšší zisk spomedzi Slovákov, až 94 tis. eur, dosiahol súťažiaci v nákupnej pozícii na striebre, keď sa zviezol na jeho ťažení za novými historickými maximami v posledných týždňoch. Tento zisk dosiahol s pätnástimi lotmi, pozíciu otvoril 22.4. na úrovni 47,37 dolára za uncu a zatvoril ju po štyroch dňoch držania blízko nový historických maxím 49,2 dolára za uncu.

Cena striebra, ale aj zlata, v dlhodobom horizonte ťaží z mimoriadne uvoľnenej politiky centrálnych bánk, ktoré podporujú nízkymi úrokovými sadzbami infláciu, čo pomáha drahým kovom, ktoré viacerí investori považujú ako alternatívu k papierovým menám strácajúcim hodnotu.  Tlak na ich rast v minulom týždni ešte viac vyhrotila americká centrálna banka FED, ktorá na svojom aprílovom zasadnutí potvrdila, že svoju politiku meniť nehodlá, hoci sa čakalo minimálne naznačenie možnosti ukončenia súčasných stimulov.

Minulotýždňové zasadnutie americkej centrálnej banky zahýbalo aj najobchodovanejším nástrojom v zahrievacom kole súťaže – eurodolárom, na ktorom bolo realizovaných až 27,7 % obchodov. Po spomínanom zasadnutí americkej centrálnej banky FED, sa americká mena voči euru prepadla k úrovniam 1,48 dolára za euro, kde sa naposledy obchodovala v decembri 2009. Tento vývoj priniesol druhý a tretí najúspešnejší slovenský obchod zahrievacieho kola, na ktorom súťažiaci zhodne na desiatich lotoch eurodoláru zarobili 35,8, resp. 32 tis. eur.

Podobne úspešné obchody môžete zažiť na vlastnej koži aj vy, a to v prípade, že sa úplne bezplatne registrujete do súťaže XTB Trading Cup 2011.  Registrácia je otvorená až do konca súťaže. Súťaž je prístupná pre všetkých, k obchodovaniu na finančných trhoch nie je potrebný žiaden investičný certifikát, čo dokazujú aj uplynulé ročníky, kedy vyhrali súťažiaci bez akéhokoľvek ekonomického či obchodníckeho zázemia.

Pre úplných nováčikov sú ale na stránke spoločnosti X-Trade Brokers pripravené rôzne edukačné materiály, či analytický servis. Okrem toho sa majú súťažiaci možnosť bezplatne zúčastniť na špecializovaných seminároch a webinároch, alebo opýtať sa personálu X-Trade Brokers ohľadom vývoja na finančných trhoch, alebo aj ohľadom samotnej súťaže, v poradni na stránkach www.openiazoch.sk

V „ostrom“ kole praje spoločnosť X-Trade Brokers súťažiacim šťastnú ruku a priaznivé trendy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu