Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Investori sa hrnú do priemyselného parku, teší ich daňová úľava

„Som rád, že si investori vybrali práve Dubnicu,“ teší sa primátor mesta Juraj Červinka. Zobraziť galériu (2)
„Som rád, že si investori vybrali práve Dubnicu,“ teší sa primátor mesta Juraj Červinka.

DUBNICA NAD VÁHOM - Ľudia z Dubnice nad Váhom sú nadšení. Pri ich meste vyrastá v priemyselnom parku nový podnik, v ktorom zamestnajú až tisíc ľudí. A nebude stavať ako jediný, stavať budú aj ďalšie veľké firmy.

„Asi 250-hektárové územie medzi Novou Dubnicou a Dubnicou nad Váhom sme pôvodne pripravovali pre výstavbu automobilky Kia, ktorá išla nakoniec do Žiliny. Namiesto nich sem teraz prišiel investor Delta Energy Systems, ktorý na 7-hektárovom pozemku už stavia výrobnú halu za pol miliardy,“ povedal primátor Dubnice nad Váhom Juraj Červinka. Potešiteľnou správou je, že firma na výrobu dielcov pre sústruhy a autá zamestná v regióne až tisíc ľudí. Pôvodne vraj chcela Delta investovať v Rumunsku, ale Dubnicu si vybrala pre viacero výhod, ktoré mesto ponúka.

„Pre všetkých investorov, ktorí idú do priemyselného parku, sme schválili úľavu na dani z nehnuteľnosti na dva roky.“ Delta tak ušetrí asi 600-tisíc korún ročne. Hala má byť dokončená do konca októbra, začiatkom budúceho roku do nej presťahujú technológie. Do Dubnice sa však hrnú aj ďalšie firmy. „Firma Visteon, ktorá má teraz priestory veľké vyše 3-tisíc štvorcových metrov, chce v priemyselnom parku stavať až trojnásobne väčšiu halu,“ povedal primátor. Ďalšiu halu postaví firma z Anglicka. V Dubnici bude vyrábať kovové regále. „Už dali žiadosť o územné rozhodnutie, ale zatiaľ nevieme, koľko ľudí zamestnajú. Pre Dubnicu je to veľký prínos, sme spokojní,“ teší sa primátor.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu