Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Taiwanská Delta v Dubnici zamestná asi 1000 ľudí

Taiwanská Delta by mala zamestnať asi 1000 ľudí
Taiwanská Delta by mala zamestnať asi 1000 ľudí

BRATISLAVA - Taiwanská spoločnosť Delta Energy Systems plánuje v Dubnici nad Váhom postaviť nový závod na výrobu elektronických zdrojov a súčiastok do nich za 500 miliónov korún. Zamestnať by mala asi 1000 ľudí.

Časť, asi 350 pracovníkov, chce Delta získať z firmy ZTS Elektronika ES, ktorá už v súčasnosti vyrába zdroje pre taiwanskú spoločnosť. V ZTS by následne zostalo asi 120 zamestnancov. Oba podniky však vidia problém v získaní nových pracovníkov, keďže v regióne je nezamestnanosť nižšia ako päť percent.

"Nájsť ďalších ľudí bude aj pre nás ťažké, ale nebudeme ich potrebovať z večera do rána, ale postupne. Takisto potrebujeme kvalifikovaných ľudí. Presvedčiť ich chceme kombináciou dobrých platových a pracovných podmienok," povedal výkonný riaditeľ Delty Daniel Heri.

Delta Energy Systems patrí do tajwanskej skupiny Delta Electronics Group, ktorá zamestnáva 60.000 ľudí. Zameriava sa na výrobu elektronických zdrojov, displejov, priemyselnej automatizácie, elektronických súčiastok, poskytuje služby v oblasti riadenia energetiky. Jej výnosy vlani dosiahli 3,5 miliardy dolárov (približne 100 miliárd korún).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu