Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vznikla Asociácia regionálnych telekomunikačných operátorov

BRATISLAVA - Regionálne telekomunikačné firmy založili za účelom ochrany, podpory a zabezpečenia spoločných záujmov v jednotlivých regiónoch Slovenska Asociáciu regionálnych telekomunikačných operátorov Slovenska (ARTOS).

Ako agentúru SITA informoval prezident ARTOS Jan Píchal, členovia Asociácie chcú zabezpečovať svoje záujmy predovšetkým vo vzťahu k štátnym orgánom a inštitúciám, orgánom štátneho dozoru, Telekomunikačnému úradu SR, Ministerstvu dopravy pôšt a telekomunikácií SR, ako aj vo vzťahu k tretím osobám a iným inštitúciám pôsobiacim v SR. Zakladajúcimi členmi ARTOS sú spoločnosti Axalnet, s.r.o. Topoľčany, CondorNet, s.r.o. Prešov, Gaya, s.r.o. Martin a Imafex, s.r.o. Liptovský Mikuláš. "V októbri tohto roka sa uskutoční stretnutie telekomunikačných operátorov, ktorého cieľom bude oboznámiť poskytovateľov s asociáciou a prijatie nových členov do ARTOS," povedal ďalej pre agentúru SITA Píchal.

Účelom ARTOS, ktoré je záujmovým občianskym združením, je združiť právnické a fyzické osoby, ktoré pôsobia ako regionálni poskytovatelia telekomunikačných a dátových služieb. ARTOS nie je podľa Píchala založená na podnikanie, ale jej cieľom je skvalitnenie, koordinácia a rozširovanie poskytovaných telekomunikačných služieb a sietí v jednotlivých okresoch Slovenska.

Medzi ciele Asociácie patrí aj podpora a rozvíjanie spolupráce medzi členmi ARTOS, výmena skúseností pri poskytovaní elektronických komunikačných sietí a služieb, spolupráca s domácimi a zahraničnými dodávateľmi a výrobcami technológií, ako aj spolupodieľanie sa na tvorbe a úprave legislatívy SR najmä v oblasti telekomunikácií a prenosu dát.

Ako sa uvádza v stanovách ARTOS, členom združenia sa môže stať iba fyzická alebo právnická osoba pôsobiaca v regiónoch, teda v okresných mestách a ich okolí, ktorá vlastní úplne alebo čiastočne telekomunikačnú infraštruktúru v rámci regiónu, v ktorom pôsobí. Členom sa však nemôže stať fyzická alebo právnická osoba, ktorá poskytuje služby v rámci celej SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu