Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Cena ropy v stredu stúpla na rekordných 75,4 USD za barel

NEW YORK - V stredajšom obchodovaní na amerických komoditných trhoch zaznamenala cena ropy nový rekord a stúpali aj ceny drahých kovov. Cenu ropy v stredu zdvihli obavy z poklesu zásob ropy a benzínu v USA. Investorov znepokojila aj správa, že Irán odložil stretnutie s predstaviteľmi Európskej únie.

Cena ropy na trhu NYMEX stúpla v stredu na rekordných 75,4 USD za barel, a prekonala tak doterajšie historické maximum 75,35 USD za barel z apríla tohto roka. Dodávky ropy zavreli obchodovanie o čosi nižšie, pri cene 75,19 USD za barel.

Obavy o nedostatok zásob zdvihli v stredu aj cenu medi. Septembrové kontrakty medi na trhu COMEX zdraželi o 4,9 centu na 3,404 USD za libru. Cena zlata zaznamenala v stredu mesačné maximum. Investori nakupovali zlato ako bezpečnú investíciu po správach, že Severná Kórea uskutočnila skúšku rakiet. Zlato neskôr zmazalo časť ziskov kvôli posilneniu dolára. Augustové dodávky zlata zavreli pri cene 629,7 USD za uncu, čo predstavovalo nárast o 13,7 USD.

Americká burza New York Mercantile Exchange, na ktorej sa obchoduje ropa a drahé kovy, bola od začiatku týždňa pre sviatky zatvorená.

(1 USD = 30,009 SKK)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu