Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ČSA poskytujú podľa IATA najlepšie palubné služby v Európe

PRAHA - ČSA poskytujú vo svojich lietadlách v ekonomickej triede najlepšie palubné služby. Vyplýva to z prieskumu Medzinárodnej asociácie leteckých spoločností IATA, ktorý sa uskutočnil medzi 12.000 cestujúcimi 11 klasických európskych dopravcov od apríla do októbra 2005. Pre ČTK to povedala hovorkyňa ČSA Jitka Novotná. Podľa informácií ČTK skončil druhý Malév, nasledujú Finnair, Austrian Airlines a Lot.

V kvalite služieb v business triede skončili ČSA tretí za Malévom a Austrian Airlines. Podľa prieskumu je tak napríklad kvalita služieb v business triede ČSA lepšia než v Aeroflote, ktorý skončil štvrtý alebo v piatom Swisse. Cestujúci pritom hodnotili kvalitu podávaného občerstvenia, prístup personálu, ale aj interiér lietadiel.

Pokiaľ ide o kvalitu jedla a nápojov na palube skončili ČSA ako prvé v business triede i v ekonomickej. "Prieskum potvrdil, že k našim najsilnejším stránkam patrí kvalita občerstvenia podávaného na palube, ale tiež profesionalita a ochota nášho personálu," dodal k výsledkom porovnávania IATA prezident ČSA Radomír Lašák. Práve úroveň palubných služeb odlišuje podľa neho ČSA od niektorých tradičných prepravcov a predovšetkým nízkonákladových aerolínií.
<{r> Celkové hodnotenie ČSA by sa mohlo v ďalších rokoch ešte zlepšiť. Z hodnotenia komfortu a interiéru lietadiel vyplynulo, že cestujúci sú priemerne spokojní s lietadlami Boeing, zatiaľ čo pohodlie nových lietadiel Airbus hodnotia nadpriemerne. Do flotily ČSA by pritom počas tohto a budúcich dvoch rokov malo pribudnúť celkom 12 nových lietadel Airbus 319 a 320, čo bude pre cestujúcich na linkách ČSA znamenať zvýšený komfort v business i ekonomickej triede. ČSA prevádzkujú 50 lietadiel a vlani prepravili rekordných 5,2 milióna cestujúcich.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu