Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Koruna sa dostala voči doláru na takmer ročné maximum

BRATISLAVA - Slovenská koruna posilnila voči americkému doláru na najsilnejšiu úroveň za posledných takmer dvanásť mesiacov. Ako ďalej uviedol díler UniBanky Patrik Malec, v úvode pondelkového obchodovania sa kurz koruny a dolára dostal na 29,930 / 950 SKK/USD.

Pod tento výsledok sa podľa neho podpísalo zhodnocovanie koruny voči euru spolu s oslabením dolára voči európskej mene. Americký dolár sa totiž voči euru obchodoval na 1,2400 USD/EUR (stred), čo je najslabšia úroveň približne od septembra minulého roka.

Voči euru sa koruna po predchádzajúcom úspešnom týždni držala v pondelok ráno na 37,100 / 120 SKK/EUR a za svojim historickým maximom podľa dílera zaostáva približne o 0,5 %. Ako Malec dodal, výsledok maďarských parlamentných volieb priniesol na devízové trhy v regióne pozitívnu náladu, avšak kurz koruny a eura zatiaľ neovplyvnil. Díler totiž predpokladá, že koruna nateraz dosiahla svoju najsilnejšiu úroveň a vzhľadom na blížiace sa vyplácanie dividend do zahraničia a predčasné voľby na Slovensku sa najbližšie skôr dajú očakávať korekcie kurzu. Trh bude podľa neho tiež sledovať výsledok utorkového zasadnutia Bankovej rady Národnej banky Slovenska, ktorá bude rozhodovať o nastavení menovej politiky v krajine.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu