Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bleskový McQueen a jeho priatelia sa vracajú na plátna kín ...

Zobraziť galériu (10)
(Zdroj: PR)

... v novom príbehu štúdia Pixar. Náš milovaný hrdina zisťuje, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia super rýchlych áut.

Odkedy sme McQueena videli prvýkrát prešiel určitý čas. Má za sebou päť víťazstiev v Piston Cupe a úprimne povedané, už nie je najmladším hráčom v hre. Filmári tento stav prirovnali k stavu, ktorý prežívajú vrcholový pretekári závodov NASCAR. Tí tiež začínajú pretekať už v útlom veku a keďže tento šport berú ako poslanie, často nedokážu robiť nič iné. A tak je to aj v prípade McQueena. Späť do hry mu môže pomôcť len Cruz Ramirezová, mladá mechanička a tiež trénerka, ktorá má však aj vlastné pretekárske ambície. Je priam posadnutá všetkými novinkami na poli techniky a presne vie, ako stvoriť dokonalého pretekára, ktorého úspech na trati je zaručený. McQueen je však stará škola. Uvedomuje si, že ak chce byť úspešný je nevyhnutná zmena.

Koproducentka Andrea Warrenová hovorí: „Pri nachádzaní inšpirácie a získavaní informácii pre film sme o veľa veciach hovorili práve s vrcholovými pretekármi, akými sú štvornásobný šampióni preteku NASCAR Jeff Gordon a Ray Evernham. Práve Gordon nám vysvetlil rozdiel medzi mladým závodníkom a starším pretekárom. Mladí kladú na prvé miesto rýchlosť a tvrdú prácu. Tí skúsenejší už vedia, že tento postup nie je nevyhnutný, existujú aj iné spôsoby ako zvíťaziť.“                                                               

McQueen sa preto rozhodne o návrat k svojim koreňom. Inšpiráciou je mu dávny mentor, staručký Doc Hudson a jeho tréner Smokey. K ich vedomostiam a skúsenostiam obracia svoje nádeje. Slávny pretekár s číslom 95 musí dokázať, že v ňom stále bije srdce šampióna a stále má potenciál zabojovať o Piston Cup.

V kinách od 15. júna so slovenským dabingom.

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu