Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Snehová kráľovná: Rozprávkové Vianoce v kinách

Snehová kráľovná Zobraziť galériu (22)
Snehová kráľovná (Zdroj: itafilm)

Na plátna kín prichádza jedna z najznámejších rozprávok, ktorú poznajú už celé generácie. Príbeh odvahy, priateľstva a lásky z pera H. Ch. Andersena. Príbeh malej Gerdy a jej bračeka Kaya, ktorí majú pred sebou tú najťažšiu úlohu: vyslobodiť začarovanú krajinu spod nadvlády neľútostnej Snehovej kráľovnej. Animovanú rozprávku Snehová kráľovnáuvedie distribučná spoločnosť Itafilm. V kinách od 18. decembra.

Keď som začal pracovať na scenári rozprávky Snehová kráľovná, nedokázal som si predstaviť, že by som ju mohol aj režírovať. Najskôr som spolupracoval len ako scenárista, no postupne mi hlavou prebleskovali ďalšie nápady a nové inšpirácie,“ hovorí režisér filmu MaximSveshnikov. „Postavy dostávali tvar a charakter, vynárali sa rozličné farby a zrodili sa fascinujúce detaily príbehu a pohotové dialógy. Celá tá rozprávková atmosféra, zasadená v magickom svete plnom tajomstiev, ma chytila za srdce. V momente, keď bol na svete prvý koncept ľadovej krajiny, na ktorú Snehová kráľovná uvalila kliatbu, predstavil som si malú Gerdu uprostred nekonečných zasnežených plání... A vtedy som si uvedomil, že by som vedel tento príbeh preniesť na filmové plátna! Tak veľmi som túžil vidieť túto krásnu rozprávku na veľkom plátne a podeliť sa o zážitok z nej s divákmi, až som presvedčil producentov, aby ma zaradili do projektu ako režiséra. Vytvoriť celovečerný animovaný film v 3D je nesmierna výzva. Avšak čím náročnejšie sú začiatky, o to zaujímavejší je výsledok!

Odpoveď na otázku, prečo práve Snehová kráľovná, bola už vtedy zrejmá: vychádzali sme z dobre napísaného príbehu, mali sme skvelý tím tvorcov a najmä námet, ktorý nebol v tom čase filmovo rozpracovaný. Zaujali nás silné postavy, pútavý a napínavý príbeh, ktorý vzbudzuje celú škálu emócií. Hlavná dejová línia sa odvíja na motívy klasickej rozprávky HansaChristianaAndersena, pričom zaujme aj súčasného diváka: rozvinuli sme dej príbehu a vytvorili niekoľko nových postavičiek. Príbeh o Snehovej kráľovnej pozná celý svet a preto sme vsadili na tradičný štýl animácie v stereoskopickom 3D formáte,” uzatvára producent filmu YuriMoskvin.

 

V KINÁCH OD 18. DECEMBRA 2014

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu