Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

ZLODEJKA KNÍH: Objavte odvahu medzi riadkami

ZLODEJKA KNÍH: Objavte odvahu medzi riadkami Zobraziť galériu (9)
ZLODEJKA KNÍH: Objavte odvahu medzi riadkami (Zdroj: Barracuda)

Zlodejka kníh je filmovou adaptáciou rovnomenného svetového bestselleru. Rozpráva príbeh Liesel, ktorá vďaka sile slov a predstavivosti unikne pred búrlivými udalosťami, ktoré ju obklopujú. V kinách od 16.januára.

ZLODEJKA KNÍH je príbehom odvážneho dospievajúceho dievčatka Liesel (Sophie Nélisse), ktoré je počas 2. svetovej vojny poslané do pestúnskej rodiny v Nemecku, kde svojou prítomnosťou ovplyvní všetkých ľudí vo svojej blízkosti. Je novými rodičmi sa stávajú Hans Hubermann (Geoffrey Rush) a jeho žena Rosa (Emily Watson). Liesel sa spamätáva zo smrti svojho mladšieho brata. Snaží sa zapadnúť doma aj v škole, kde sa jej spolužiaci posmievajú, pretože nevie čítať.

Liesel je odhodlaná situáciu zmeniť s odhodlaním rodiaceho sa učenca. K tomu získava pomoc svojho empatického otca. Hans s Liesel pracuje dňom aj nocou, počas ktorých sa Liesel snaží podrobne preštudovať svoju prvú knihu, Hrobárovu príručku, ktorú si tajne odniesla z pohrebu svojho brata – tento impulzívny zlodejský čin bude mať pre mladú hrdinku ďalekosiahle následky.

Liesel je srdcom aj dušou Zlodejky kníh. Rovnako ako srdce a duša aj víťazstvo a vytrvalosť ženú dopredu dej filmu, ktorý je bohatý na témy a postavy rezonujúce v každej generácii. Je to dojemný a život oslavujúci príbeh, v ktorom kontrastuje nevinnosť Liesel s všadeprítomnou tyraniu, ktorá poznamenala jej dobu a rodnú krajinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu