Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

TAPFS – nový člen kapely!

The Australian Pink Floyd Show
The Australian Pink Floyd Show

TAPFS s potešením ohlasujú do celého sveta ich posledný „prírastok“ do novej šou. Ku skupine sa pridal David Domminney Fowler! Než sa tento nadaný gitarista a vokalista pripojil ku skupine, už jeho životopis bol pôsobivý.

Z jeho hudobnej kariéry je najväčšou referenciou európske turné s jeho predchádzajúcou kapelou Juice, zahral si aj s Feeder a Coldplay. Vytvoril skupinu s bývalým členom T'Pau Deanom Howardom a cestoval po britských scénach s Thunder, Petrom Framptonom a Deep Purple.

Hoci Dave už aktuálne nacvičuje so skupinou a pripravuje sa na veľkolepé turné, našiel si čas odpovedať na otázky pre fanúšikov TAPFS.

Ako si sa dostal k hudbe?
Práve to je jediná časť života, ktorú si pamätám, ale každú šancu hrať na pódiu som vždy využil, potom stačí starnúť s gitarou v ruke, a tak som tu!

Kto sú Tvoje vzory, kto Ťa ovplyvnil?
Okrem Pink Floyd to bolo veľa z hudby 60-tych a 70-tych rokov. Deep Purple, The Who, Queen, Hendrix, The Stones, The Beatles, Small Faces sú len niekoľkí z nich. Rovnako mám rád Blur, Reef, Nirvana, Foos, Muse and Biffy.

Kedy si prvýkrát objavil Pink Floyd?
Mal som asi 13 rokov, keď som prvýkrát počul pieseň Division Bell, po nej to boli Dark Side, The Wall, Wish You Were Here či Meddle. Ako 14-ročný som donútil svoju kapelu hrať floydovské piesne, ktoré pravdepodobne nezneli príliš dobre, ale každý musí niekde začať.

Aké bolo Tvoje prvé stretnutie s TAPFS?
Videl som ich naživo v roku 1998 v Blackheath Concert Hall. Vtedy som vravel môjmu kamošovi, že jedného dňa budem s nimi hrať. Nikdy by sa mi ani len nesnívalo, že by sa to mohlo splniť, je to asi osud.

Ako ste zapadli medzi nich?
Prvýkrát som sa s nimi osobne stretol, keď ma kamarát pozval vyvetrať si hlavu na festivalové turné s nimi. Ja a Paul Bonney (pozn., bubeník TAPFS) sme si hneď sadli. Ich prvé vystúpenie bolo s Deep Purple. Vtedy som práve urobil singel s Rogerom Gloverom (pozn., basgitarista Deep Purple) a tak som im ho predstavil. Myslím si, že toto mi pomohlo. Potom sme večerali so Steveom (pozn., Steve Mac) a bolo to. Tak som bol už skoro v skupine, hoci ešte nie celkom.

Ak by ste si museli vybrať - ktorá by bola Vaša obľúbená Pink Floyd pieseň?
Oni nepíšu piesne, len albumy a musel by som povedať, že The Best of Pink Floyd. Myslím to vážne, ale niečo je obľúbené dnes, iné je obľúbené zajtra.

Ktorú pieseň od Pink Floyd hráte najradšej?
Pracovali sme na určitých a ozaj starých veciach a bola to veľká zábava, pretože to bolo štýlom niečo úplne iné ako éra Meddle, ale skutočne si vychutnávam Sorrow a Money.

Na čo sa počas turné najviac tešíte?
Na to, že budem zarábať na hraní Pink Floydu každý večer a doberanie si Paula Bonneyho kvôli jeho výške.

Ak by dnes Pink Floyd boli na turné, čo by podľa vás robili?
Robili by 3D a možno by koncertovali svoje plné albumy. Myslím si, že by sa znovu venovali starým veciam, Gilmour a Rogers, obaja, by za posledné roky robili na veciach, ktoré predchádzali Dark Side, by som povedal.

Čo podľa Vás robí z koncertov TAPFS zážitok z Pink Floyd neprekonateľným?
Upriamenie pozornosti na detail. Myslel som si, ako Pink Floyd poznám, ale uvedomil som si, že je stále čo spoznávať. Je relatívne ľahké dokázať to na 95%, ale na druhej strane chce to aj skutočnú zanietenosť. Existujte mnoho spôsobov, ako urobiť jednu šou. odierateľností dostať vhodný pre jednu šou.

A nakoniec otázka - ak by si mohol pozvať 5 ľudí, či už mŕtvych alebo živých, na večierok, koho by ste si vybrali a prečo?
Je jasné, že hneď vylúčim členov Pink Floyd, lebo ich pozvanie by bolo prirodzené.

1) David Icke - pretože je legenda (pozn., anglický spisovateľ a rečník)
2) John Cleese - najväčší komik všetkých čias
3) Linus Torvalds – lebo vytvoril Linux
4) Trey Parker – stvoril South Park
5) Brian May – super gitarista a astrofyzik – všetko v jednom mozgu!

V rámci svojho svetového turné a so svojou najväčšou a najveľkolepejšou show s 3D a kvadrofónnym zvukom sa The Australian Pink Floyd Show predstavia aj v Bratislave (2.februára) a o deň neskôr v Košiciach. Vstupenky exkluzívne len na www.ticketportal.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu