Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Skúsený Babjak priznáva: Aj po rokoch bojujem s trémou!

Operný spevák Martin Babjak. Zobraziť galériu (5)
Operný spevák Martin Babjak.

BRATISLAVA – Profesionál s rešpektom! Martin Babjak (49) pôsobí na opernej scéne už viac ako dve desaťročia. Napriek tomu, že je v komornej hudbe stálicou, nervozita ho občas nepríjemne potrápi. Čo nám o nej prezradil?

Súrodenci Babjakovci sa aj tento rok predstavia na festivale komornej hudby – Hudobné leto v Trenčianskych Tepliciach. Počas minulého ročníka malo práve ich vystúpenie najvyššiu návštevnosť. „Pramení to z toho, že sme doposiaľ svoje obecenstvo nesklamali vlažným vystúpením a priemerným výkonom,“ poznamenal Babjak, ktorý verí, že sa úspech zopakuje aj počas tohto ročníka.

Ako topkám umelec ďalej prezradil, napriek rokom skúseností máva občas pred publikom trému. „Nedovoľuje mi byť ľahostajným voči obecenstvu, pred ktorým budem stáť. Usilujem sa stále znova dokázať, že ešte mám čo umelecky ponúknuť. A to nie je jednoduché. Z toho pramení moja tréma,“ netajil Martin, ktorého už čoskoro uvidíme na 65. ročníku najstaršieho stredoeurópskeho festivalu komornej hudby – Hudobné leto.

Na spomínanom podujatí sľubujú organizátori okrem tradičných vysupení aj rôznorodosť podporenú sprievodnými podujatiami. Ak sa radíte k milovníkom kvalitnej komornej hudby, nenechajte si tento festival v Trenčianskych Tepliciach ujsť. Súrodenci Babjakovci vystúpia v Kúpeľnej Dvorane už 14. augusta o 19:00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu