Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Carmen sa lúči

Vo štvrtok uvidia diváci predstavenie Carmen naposledy
Vo štvrtok uvidia diváci predstavenie Carmen naposledy

BRATISLAVA - Strhujúce tanečné divadlo v réžii a choreografii Ondreja Šotha Carmen končí na doskách Novej Scény v Bratislave svoju divadelnú púť. Derniéra je vo štvrtok 3. júna o 19. hod.

Premiéra tohto tanečného titulu, v ktorom popri sólistoch Baletu Štátneho divadla v Košiciach dostal veľký priestor Tanečný súbor NS, bola 6. februára 2009 a odohrali sa takmer tri desiatky predstavení.

Carmen je príbehom o zúfalom hľadaní lásky. Príbehom plným temperamentu a silných emócií - rovnako ako hudba, pod ktorou sú podpísaní: Georges Bizet, Rodion Ščedrin a Deep Forest. Vychádza z novely Carmen Prospera Meriméea z roku 1845, inšpirovanej krátkou notickou v novinách o španielskom seržantovi, ktorý podľahol zvodom krásnej Cigánky a napokon sa stal jej vrahom.

Dramaturgom tejto oslavy lásky, vášne je Zuzana Mistríková, ktorá je spoluautorkou viacerých libriet k Šothovým inscenáciám. Z novely vypustením niektorých postáv zhutnili dej na príbeh štyroch hlavných hrdinov - Carmen, Josého, Escamilla a Micaely.

Katalyzátorom ich osudových situácií je postava Smrti. „Notoricky známy dej príbehu sa však vo svojom základe nemení," povedal o predstavení jeho režisér a choreograf Ondrej Šoth. „Hudba i príbeh sú veľmi dobrým základom pre strhujúce tanečné divadlo.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu