Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Festival Dolce Vitaj predstaví Slovensku taliansku kultúru

Festival Dolce Vitaj sa koná pod záštitou Talianskeho kultúrneho inštitútu Zobraziť galériu (4)
Festival Dolce Vitaj sa koná pod záštitou Talianskeho kultúrneho inštitútu

BRATISLAVA - V utorok 1.6. otvoria predstavitelia Talianskeho kultúrneho inštitútu, Taliansko-Slovenskej obchodnej komory a veľvyslankyňa Talianskej republiky na Slovensku tretí ročník Talianskeho festivalu na Slovensku Dolce Vitaj 2010. Festival bude prebiehať celý mesiac na 22 miestach v siedmich slovenských mestách.

Tohtoročný ročník prilákal na Slovensko aj mnohých významných hostí. Svoju tvorbu príde predstaviť napríklad držiteľ filmového Oskara Giuseppe Tornatore, svetoznámy fotograf Settimio Benedusi, či autorky unikátnej zbierky „50 rokov talianskej módy“ Fiorella Galgano a Alessia Tota.

Festival otvoria operné árie a Neapolské piesne v podaní kvarteta sólistov divadla San Carlo v altánku na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. 3.6. zavítajú do Bratislavy Fiorella Galgano a Alessia Tota, aby predstavili výstavu „50 rokov talianskej módy“ v GMB Pálffyho paláci. Vo Dvorane Ministerstva kultúry bude od 5.6. prebiehať unikátna prehliadka stredovekej a súčasnej ravennskej mozaiky. 9.6. sa budú už po druhý krát odovzdávať filmové Ceny Elsy Morante opäť vo Dvorane ministerstva kultúry.

Ešte pred udelením cien sa uskutoční prehliadka filmov talianskeho režiséra Giuseppe Tornatoreho. Festival zakončí 30. júna na bratislavskom Hlavnom námestí predstavenie unikátneho pouličného divadla na chodúľoch Teatro Tascabile di Bergamo.

V rámci festivalu Dolce Vitaj budú prebiehať ešte mnohé iné kultúrne a spoločenské udalosti. Celý program festivalu si pozrite na www.dolcevitaj.eu.

Záštitu nad festivalom Dolce Vitaj prebrali Minister kultúry SR, primátor Hlavného mesta SR Bratislavy, primátor mesta Košice a primátor mesta Poprad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu