Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predáva málo, ale draho

Jaro Šulek má len 27 rokov a už je medzi najlepšími umelcami sveta. Zobraziť galériu (5)
Jaro Šulek má len 27 rokov a už je medzi najlepšími umelcami sveta.

LUČENEC - Mladý umelec zo Slovenska prerazil v modernom svetovom umení. Len 27-ročný Lučenčan Jaro Šulek dosiahol mimoriadny úspech. Ako prvého Slováka ho zaradili do Topart magazinu najprestížnejších umelcov sveta a za originalitu svojej tvorby získal Rubínovú medailu od federácie národnej kultúry Francúzska.

Obe ocenenia získal Jaro Šulek ako najmladší maliar vôbec. "Zaradenie do Topart magazínu znamená pre mňa veľmi veľa, pretože sa objavuje na všetkých medzinárodných salónoch a vydávajú ho aj pre exkluzívnych zberateľov umenia po celom svete," prezrádza Jaro, ktorý sa umeniu venuje od detstva. Jeho doménou je kombinovaná technika, tzv. dekalky. V nich dáva vyznieť najmä svojim pocitom a fantázii. Napriek tomu, že Jaro tvorí aj v Prahe a svoj ateliér má aj v Bruseli, zo Slovenska nechce odísť. Práve naopak. "Tvoriť na Slovensku je veľmi dobré, keď si vybudujem v Lučenci ateliér, to bude moje hlavné útočisko," prezrádza mladý umelec. Na otázku, či svoje obrazy predáva, sa Jaro usmeje.

"Predávam málo, ale draho." V Monaku jeho obrazy ocenili v prepočte na slovenskú menu na 120- až 390-tisíc Sk. Preto je samozrejmosťou, že musia byť poistené. Ako sa také obrazy prepravujú? "Malé autom, veľké tranzitom. Ale sú aj také, ktoré som si natoľko obľúbil, že ich nerád dávam preč z môjho ateliéru," dodáva na záver umelec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu