Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Britská autorka Kate Mossová predstaví Hrobku v Bratislave

Kate Moss: Hrobka Zobraziť galériu (2)
Kate Moss: Hrobka

BRATISLAVA - Začiatkom novembra sa na pulty slovenských kníhkupectiev dostane preklad knihy Hrobka britskej autorky Kate Mossovej. Autorka svetoznámeho bestselleru Labyrint (2005), ktorý bol preložený do 35 jazykov, pri tejto príležitosti pricestuje do Bratislavy.

Britská sieť kníhkupectiev Waterstone zaradila román Labyrint medzi sto najlepších románov napísaných za posledných dvadsaťpäť rokov. Labyrint sa stal tiež víťazom prestížnej čitateľskej ceny Richard & Judy Best Read 2006.

Prácu Kate Mossovej v oblasti umenia ocenili v roku 2000 titulom European Woman of Achievement. Autorka je aj spoluzakladateľkou a čestnou riaditeľkou nadácie Orange Prize for Fiction. S rodinou žije striedavo v západnom Sussexe v Anglicku a vo francúzskom meste Carcassonne.

Kniha Labyrint vyšla na Slovensku v roku 2006 a tiež sa stala jednou z čitateľsky najúspešnejších kníh. Predalo sa takmer 13-tisíc kópií.

 

Prvé dejstvo knihy Hrobka sa odohráva v októbri 1891. Sedemnásťročná Léonie Vernierová uteká s bratom Anatolom pred brutálnou hrozbou z rušných ulíc Paríža. Súrodenci nachádzajú úkryt na panstve Domaine de la Cade, neďaleko stredovekého mesta Carcassonne.

Pod idylickým povrchom Domaine de la Cade, uprostred čarokrásnej prírody francúzskeho juhu, ale prebývajú zlovestné sily. V prastarej vizigótskej hrobke čaká niečo práve na nevinnú Léonie. Kľúčom k záhade je balíček tarotových kariet, ktorý si pamätá všetky príbehy ľudstva.

Druhé dejstvo sa začína v októbri 2007. Mladá Američanka Meredith Martinová prichádza do Francúzska, aby si tu splnila dva životné sny. Jedným je napísať knihu o Claudovi Debussym a odhaliť málo známe stránky jeho života. Druhým je nájsť korene svojej čudáckej a kliatbami prenasledovanej rodiny.

Meredith vstupuje do hotela Domaine de la Cade a jej prítomnosť rozruší duchov minulosti. Vyzbrojená notovým zápisom prízračnej melódie a starou fotografiou neznámeho vojaka začína svoje pátranie. Netuší, že jej je súdené dokončiť príbeh tragickej lásky a záhadne strateného dievčaťa, ktorý sa začal dávno pred jej narodením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu