Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Nakrúcanie novej Bondovky: Na pľaci sa osamelo cítili aj výbuchy

Daniel Craig ako James Bond pri nakrúcaní novej bondovky Quantum Of Solace
Daniel Craig ako James Bond pri nakrúcaní novej bondovky Quantum Of Solace (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Zloduch sa plazí púšťou. Osudnou sa mu zrejme stala jeho vlastná sekera. Mathieu Amalric práve zakopol o červený, kamenný povrch. "Klapka!" ozýva sa hlasno na pľaci nakrúcania 22. filmu o Jamesovi Bondovi.

Quantum Of Solace je prvým priamym pokračovaním v histórii značky agenta v službách Jej veličenstva. Nakrúcanie sa začalo v januári a štáb sa z upršanej Británie presunul do Panamy, aby neskôr zakotvil v krajine pripomínajúcej povrch Mesiaca v severnom Čile. Je to miesto, kde podľa režiséra Marca Forestera vyniká Bondova izolácia a samota. "On je vrah, je tajný agent a má určitý životný štýl ... ktorý je osamelý," spresnil.

Diskutovanou témou na pľaci je aj fakt, že jedno z dvoch Bondových dievčat Oľga Kurylenko, sa s hlavným predstaviteľom Danielom Craigom ani raz nepobozká. "Prečo by som mala byť sklamaná? Robím si iba svoju prácu," prezradila Kurylenko. Otázka je však: "Chce naozaj publikum emo Bonda?". Craig si myslí, že sa nie je čoho obávať. "Nerobíme tu žiadnu lacnú drámu. Robíme tu Bondovku. To čo chce Marc a producenti, a to čo chcem ja, je vrátiť filmu jeho vizuálnosť, takže každý jeden záber je nádherný. Aj keď tu stále veci vybuchujú, tento raz vyzerajú pritom dobre," uviedol Craig.

Forestera, ktorý sa vo veku 39 rokov stal najmladším režisérom v histórii filmov o Bondovi, najali dlhoroční producenti Barbara Broccoli a Michael G. Wilson pre jeho emotívne ladené snímky ako Ples Príšer (2001), či Lovec drakov (2007). Napriek väčšiemu realizmu poslednej Bondovky, nehľadiac na jej komerčný úspech, keď po celom svete zarobila viac ako 500 miliónov dolárov (viac ako 10 miliárd Sk), nemecký rodák sa bombastickej značky obával. Forster vyjednával s producentmi, aby si zabezpečil čo najviac kreatívnej kontroly, aká sa len dá dosiahnuť pri filme za dvesto miliónov dolárov (asi 4 miliardy Sk) plus produkcia. Tlak, pod ktorým pracuje sa mu zapáčil. "Cítim, že som vďaka tomu ešte kreatívnejší. Vďaka tomu vzniká mnoho zaujímavých vecí. Napríklad keď sa pozriete na filmárov, ktorí pracovali v represívnych politických režimoch, občas sa im podarilo vyrobiť naozaj zaujímavé filmy," priznal.

Quantum je názov organizácie, proti ktorej sa Bond postaví. Podľa Craiga je tento raz emočný tón o niečo jasnejší ako v Casino Royale (2006), kde ho jeho milá prezradila, aby neskôr zomrela. "Je to akýsi druh cesty do vnútra. Na prvý pohľad sme si mysleli, že to je pomsta, no neskôr to vedie niekam úplne inam. Zabili lásku jeho života, táto organizácia, nikto však nevie, čo je zač a potrebuje to zistiť. Robí to tak z osobných aj profesionálnych dôvodov," spresnil Craig.

Filmový štáb musel počas nakrúcania prekonať aj viacero prekážok. Kým v Paname vypukli neďaleko miesta nakrúcania nepokoje, v Čile miestny starosta prerušil produkciu s odôvodnením, že im nedal povolenie. Miestne média pritom informovali o nespokojnosti obyvateľov, ktorí si sťažovali, že Craig sa málo ukazuje na verejnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu