Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na Košickom hrade postavili stredoveký vojenský tábor

Na Košickom hrade postavili stredoveký tábor Zobraziť galériu (8)
Na Košickom hrade postavili stredoveký tábor (Zdroj: Miroslav Vacula)

KOŠICE - Milovníci histórie si prídu na svoje. Na Košickom hrade totiž vznikol vojenský stredoveký tábor. Návštevníci tak na vlastnej koži môžu okúsiť život v stredoveku. Pripravený je výcvik vojenskej jednotky, hradná kuchyňa, atrakcie pre deti, lukostreľba, hod sekerou a mnohé iné. Táborisko je určené pre malých aj veľkých.

Tajomný hrad nad Košicami je jedným z najväčších hradov v Uhorsku a štvrtým najväčším na Slovensku. Na strategickom mieste, z ktorého bolo možné strážiť a ovládať dôležité cesty z Košíc na Spiš, sa na vrchu zvanom Hradová (466 m n.m.), týčiacom sa nad údolím Hornádu severozápadne od mesta, nachádzajú pozostatky stredovekej stavby známej ako Košický hrad.

Občianske združenie Castellum Cassovia má za sebou od otvorenia hradnej sezóny viacero zaujímavých podujatí, ako napríklad bubnový workshop, Dni Slovákov – Svetové stretnutie zahraničných Slovákov so zameraním na odievanie v stredoveku, lukostrelecký workshop, Teatro in Castro – prehliadku dobových divadiel (Miro Kasprzyk – popredný slovenský mím, divadlo Veritas, divadlo Kapor na scéne), Ethno rytmy Radka Zeleňáka, podujatia Lukostreľba ako obrad a Kuchyňa predkov. Okrem tematických akcií dobrovoľníci združenia prevedú návštevníkov po priestoroch Košického hradu a poskytnú im o ňom zaujímavý odborný výklad. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu