Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štúdio L+S ponúkne svoju najnovšiu monodrámu a „génia loci v noci“

Štúdio L+S ponúkne svoju najnovšiu monodrámu a „génia loci v noci“
Štúdio L+S ponúkne svoju najnovšiu monodrámu a „génia loci v noci“

Diváci Štúdia L+S budú môcť túto sobotu zažiť nevšedný večer. Pri príležitosti NOCI DIVADIEL ponúkne bratislavská scéna svoju najnovšiu monodrámu Hotovo. Schlusss... s Mirom Nogom, prehliadku zákulisia s výstavou fotografa Jozefa Uhliarika a „génia loci v noci“ ozvučia hlasy legendárnej dvojice Lasica – Satinský. Potlesk v Štúdiu L+S ukončí o 19.00 maratón potleskov v živom vysielaní Rádia Regina.

„Tešíme sa, že sme sa stali priamymi účastníkmi tohto skvelého projektu a divákom ponúkame nevšedný zážitok na javisku aj v zákulisí,“ povedal výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.  

Tohto roku pripadla Noc divadiel na  17. novembra. Štúdio L+S uvedie v tento deň svoju najnovšiu inscenáciu Hotovo. Schlusss... Ide o monodrámu uznávaného súčasného rakúskeho dramatika Petra Turriniho, ktorú zrežíroval Eduard Kudláč. Náročnej hereckej úlohe sa zhostil vynikajúci Miro Noga.

Diváci budú mať jedinečnú možnosť prejsť sa aj zákulisím divadla a spoznať tak priestory, ktoré bežne nie sú verejnosti prístupné. Chodby, ktoré spájajú šatne, garderóbu, maskérňu, réžiu a technické kabíny zdobia fotografie Jozefa Uhliarika, ktorý roky sledoval dianie v divadle a zaznamenal nielen to, čo sa hralo na javisku, ale aj situácie za oponou. Výnimočná „cesta zákulisím“ bude ozvučená archívnymi nahrávkami zo slávnych autorských inscenácii legendárnej dvojice Milan Lasica – Július Satinský.   

Noc divadiel je európske podujatie, ktoré sa tradične koná tretiu novembrovú sobotu. Chce prezentovať divadlo netradičným spôsobom. Tento rok sa do projektu zapojilo viac ako 39 divadiel a súborov z 11 slovenských miest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu