Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Komédia OKO ZA OKO – NIEČO ZA NIEČO hosťuje na Zvolenskom zámku

Oko za oko
Oko za oko

Na prelome anglických dejín napísaná Shakespearova hra bola neuveriteľne moderná už v čase svojho vzniku úvahou o tom, ako a čo najlepšie riadiť štát a jej aktuálnosť sa stále nestratila.

 

Réžie sa ujal Michal Vajdička, ktorý pre slávnosti už  inscenoval divácky veľmi úspešnú inscenáciu Antonius a Kleopatra. „Vybrali sme  Shakespearovu hru Oko za oko, ktorá je pre mňa skôr satiricko-politickou komédiou. Názov Oko za oko mi  evokuje pomstu, čo nie je celkom dobre pomenovaný princíp fungovania našej spoločnosti a našej politiky. Niečo za niečo, je to čo pomenúva stále viac sa rozširujúci spôsob jednania medzi ľuďmi a politikmi. Mne osobne takýto spôsob vadí a nemám pre neho  pochopenie, zatiaľ čo pomstu, dokážem ešte pochopiť. Najdôležitejšie je, že niečo za niečo, je  hlavnou témou celej inscenácie, ktorá nie je o pomste, ale o akomsi bezcharakternom vydieraní“, objasňuje režisér.

Inscenácia je  pre divákov  veľmi zaujímavá aj eroticko-hravými choreografiami a pesničkami na hudbu Mariána Čekovského. Divákov nesklame ani herecké obsadenie. Krutého Angela zveril režisér charizmatickému Richardovi Stanke, spravodlivý knieža je stelesnený šarmantným Martinom Trnavským, počestnú Isabelu hrá Ivana Jirešová. Spolu s nimi sú zárukou  príjemného predstavenia Dana Košická, Jakub Žáček, Juraj Hrčka, Gregor Hološka a ďalší.

Predstavenia je možné vidieť ešte 3. a 4.8. 2012 o 20.30 hodine na Zvolenskom zámku.

Predpredaj vstupeniek:

Informačné centrum Zvolen a  www.ticketportal.sk

 

oko za oko

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu