Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V uliciach Bratislavy premáva Detská električka

Detská električka
Detská električka

BRATISLAVA – Od marca môžu návštevníci aj obyvatelia Bratislavy cestovať špeciálnou električkou. Bielemu vizuálu dominuje jednoduchá detská kresba znázorňujúca vnútro električky. Cieľom kampane je prilákať malých aj veľkých do Detského múzea SNM v Bratislave, ktoré v súčasnosti pripravuje interaktívnu výstavu O troch centoch.

Autorkou vizuálu, ktorý hravou formou odhaľuje fungovanie električky, je mladá grafická dizajnérka odhaľuje fungovanie električky a e dizajnérka Ľubica Segečová, ktorá úzko spolupracuje s Detským múzeom SNM už druhý rok.

Električka má inšpirovať deti k návšteve Detského múzea SNM, ktoré sa nachádza v zadnom trakte budovy Slovenského národného múzea na Vajanského nábreží v Bratislave. Múzeum ponúka pre rodiny s deťmi možnosť ako kvalitne tráviť voľný čas a nadobúdať hravou formou vedomosti v rôznych oblastiach – od fyzikálnych zákonov po zaujímavosti z dejín. Na rozdiel od tradičného múzea či iných inštitúcií využíva Detské múzeum SNM najmä princíp „rukolapnosti“ (hands on). V múzeu je teda – netradične – prikázané dotýkať sa vystavených exponátov.

Za dva roky svojej existencie uviedlo Detské múzeum SNM niekoľko úspešných výstav. „Začali sme výstavou o stredoveku, pokračovali prezentáciami antického Grécka či farebnej Afriky. Medzi posledné výstavy patrili Energia 3. tisícročia, Svet v nákupnom košíku alebo Hravé bývanie,“ hodnotí činnosť malého špecializovaného múzea pre deti jeho riaditeľka Katarína Sokolová.

V súčasnosti pripravuje Detské múzeum SNM interaktívnu výstavu O troch centoch, zameranú na sféru financií a ekonomiky. Bude sprístupnená od apríla do októbra 2012 a jej cieľom je priblížiť návštevníkom fungovanie ekonomiky i peňažného obehu. Interaktívnou formou budú môcť deti aj ich rodičia spoznať rôzne ekonomické termíny, ale aj spôsoby efektívneho narábania s peniazmi. Výstava bola pôvodne inštalovaná v detskom múzeu FRida & freD v rakúskom Grazi.

Detské múzeum SNM vzniklo v roku 2010. Ide o spoločný neziskový projekt občianskeho združenia Art Friends a Slovenského národného múzea. Je členom medzinárodnej profesionálnej asociácie detských múzeí The Hands On! Europe Association of Childrens’ Museum, ktorá bola založená v roku 1994 a v súčasnosti má viac ako 90 členov z 34 európskych krajín. V súčasnosti je múzeum kvôli inštalácii novej výstavy zatvorené. Sprístupnené bude 12. apríla 2012 o 13.00 h., kedy bude slávnostne otvorená výstava O troch centoch. Múzeum bude otvorené denne od 10.00 do 18.00 h.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu