Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Juraj Kukura je v úzkom výbere na cenu Thálie

Divadlo Aréna
Divadlo Aréna

Juraj Kukura bol za mimoriadny javiskový výkon v role Kukura v inscenácii Kukura pražského Činoherného klubu nominovaný na CENU THÁLIE 2011.

Hra Martina Čičváka Kukura, ktorá mala v sezóne 2010/2011 premiéru v bratislavskom Divadle Aréna i v pražskom Činohernom klube, kontroverzným spôsobom pomenúva dnešný stav kultúry a divadla. Je priamo inšpirovaná osobnosťou, postojom a pôsobením Juraja Kukuru; človeka, herca a divadelného riaditeľa. Bratislavská inscenácia tejto hry bola nominovaná na tri ceny Dosky 2011. Divadlo Aréna ju uvádza z podtitulom "KAPITALIZMUS" - inscenácia je súčasťou cyklu spoločensko-politických hier, ktorý okrem nej tvoria inscenácie Tiso, Dr. Gustáv Husák a Komunizmus.
 
Juraj Kukura bol v roku 2011 za herecký výkon v televíznom filme Filipa Renča Zrozen bez porodu nominovaný na cenu za najlepší mužský herecký výkon na Medzinárodnom televíznom festivale v Monte Carle, ktorý je najvýznamnejším festivalom svojho druhu na svete. Štvoricu nominovaných spolu s ním tvorili herci z Japonska, Talianska a Francúzska. Nominácia na cenu Thálie je ďalším medzinárodným úspechom Juraja Kukuru, ktorého herecké výkony sa stretávajú s mimoriadnym ohlasom v širokom medzinárodnom kontexte. Juraj Kukura prenikol ďaleko za geografické i kultúrne hranice domácej krajiny. Tento rok oslávi desiate výročie vedenia Divadla Aréna a životné jubileum 65 rokov.
 
Dňa 16. marca, krátko pred odovzdávaním cien Thálie, budú mať slovenskí diváci jedinečnú príležitosť vidieť Juraja Kukuru v postave "Kukura". Juraj Kukura sa v tejto postave na doskách Divadla Aréna predstaví jediný krát.
 
Tlačová konferencia s umelcami nominovanými na Cenu Thálie sa uskutoční 23. januára 2012 o 15.hod v hostorickej budove Národného divadla v Prahe. Slávnostný večer spojený s vyhlásiením Cien Thálie 2011 sa uskutoční 24. marca 2012 o 20.hod v Národnom divadle a bude vysielaný v priamom prenose na ČT1.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu