Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Legenda, nad ktorou bdejú temné sily podzemia

Legenda, nad ktorou bdejú temné sily podzemia Zobraziť galériu (3)
Legenda, nad ktorou bdejú temné sily podzemia

Nech je požehnané mesto Plzeň, ktoré je pod bezpečným dohľadom svojho anjela strážneho. Mestu alebo jeho ľudu tak nemôže nič ublížiť a najvyššiu ochranu má aj samotné pivo.

Diabol však nikdy nespí...

Hlboko v tmavých a chladných katakombách plzenského pivovaru totiž bdie jedna temná legenda. V jednej z najvzdialenejších kamenných stien je vytesaný diabol v jeho nezameniteľnej podobe. Vytesali ho baníci, ktorí v roku 1839 vytvorili podzemné tunely pivovaru. Niektorí tvrdia, že je tam preto, aby zahnal zlých duchov, iní zasa veria, že ide o varovné znamenie pre sládkov, aby chránili a opatrovali ich najcennejšiu mestskú legendu ako oko v hlave. Niektorí to považujú za darebácky pokus baníkov o vytvorenie ich vlastných legiend.

Nech je pravda akákoľvek, pravá ikona Pilsner Urquell prežila napriek všetkým nástrahám histórie aj dvom svetovým vojnám až do dnešného dňa s nezmenenou receptúrou a lahodnou, jedinečnou chuťou, vďaka ktorej získala celosvetovú slávu a ktorú si mohli vychutnávať obyvatelia Plzne už pred 168 rokmi. Kľúčové tajomstvá výnimočnosti piva Pilsner Urquell spočívajú nielen v unikátnych surovinách, ale aj v jedinečnom spôsobe výroby.

Tento priam filmový scenár je dôkazom, že Pilsner Urquell je viac ako len pivo – je to legenda, nositeľ pravého bohatstva. Je to značka pre ľudí, ktorí sú schopní rozpoznať a vážiť si veci so skutočnou hodnotou.

Medzi milovníkov piva Pilsner Urquell patrí aj svetoznámy režisér Miloš Forman.

Legenda, nad ktorou bdejú
Zobraziť galériu (3)

„Skrátka pijem, čo mám rád. V roku 1973 som bol vo svetoznámej gurmánskej reštaurácii L´Ami Loius v Paríži a nemali tam žiadne pivo, len vína. Keď som tam prišiel druhýkrát, pivo pre mňa už mali, ale aby sa Francúzi neurazili, musel som si ho objednať ako českú minerálku.

Keď na štátnu návštevu Francúzska prišiel prezident Bill Clinton, pozval ho Jacques Chirac práve do tejto reštaurácie. Clinton si chcel dať pivo a hlavný mu povedal, že k dispozícii je len súkromná rezerva pána Formana, a tak si Clinton dal našu Plzeň. A na druhý deň bolo vo všetkých novinách na titulke, že Clinton pije na štátnej návšteve Francúzska české pivo a to bolo niečo,“ hovorí svetoznámy režisér Miloš Forman.

 

www.pilsner-urquell.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu