Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Deduška si nedajú vziať!

"Hoci auto je už staré, počúva na jednotku. Neštrajkuje ani v zime. Vždy naštartuje po otočení kľúčom."

TREBIŠOV - V autoparku trebišovských technických služieb (TS) majú aj "deduška". Suverénnym rekordérom je 36-ročný trambus! Stále "fachčí" a bez jeho služieb by si čistenie mesta ani nevedeli predstaviť.

"Hoci auto je už staré, počúva na jednotku. Neštrajkuje ani v zime. Vždy naštartuje po otočení kľúčom," pochvaľuje si vodič liazky Michal Parihuz. Jediným zádrhom je pomerne vysoká spotreba - až 40 litrov nafty. Auto vydržalo tak dlho najmä vďaka dobrej údržbe. Nenahraditeľným pomocníkom je hlavne pri orezávaní konárov a pri prácach na stĺpoch elektrického vedenia.

"Má až 20-metrovú plošinu, na novších aviách sú o štyri metre kratšie," vysvetľuje riaditeľ TS Slavomír Illéš jeden z dôvodov, prečo trambus zatiaľ neodpísali. A ďalším - podstatným - je nedostatok financií. "Technika je naozaj prestarnutá. Máme celkove 29 vozidiel, väčšina z nich má viac ako 10 rokov. Naposledy sme získali nového "Bobra" pred štyrmi rokmi. Na ministerstve životného prostredia máme žiadosť aj o multifunkčné vozidlo, ktoré v lete kosí, na jeseň vysáva, v zime odhrabáva a na jar kropí. Chýba nám však aj traktor na odpratávanie snehu," dodal Illéš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu